{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dagritme tijdens mijn verlof

Afbeelding blog 'Dagritme tijdens mijn verlof' Achtergrond blur afbeelding

Dagritme tijdens mijn verlof

Met 32 weken zwangerschap ging mijn vakantie in. Heerlijk even een weekje weg met mijn gezin. Achter de vakantie aan heb ik mijn verlof geplakt. Ik mag dus al een paar weken in alle rust genieten van Julan alleen. We hebben nu een heerlijk dag ritme en ik moet zeggen dat ik het best spannend vind dat dit ritme zomenteen weer helemaal gaat veranderen. Het leek me daarom leuk om nu een artikel te schrijven over ons relaxte dagritme en over een paar weken hoe ons ritme er met een newborn uit ziet.

Opstaan

Julan is helaas geen goede slaper. Nooit geweest en is in de ochtend vaak tussen 5:30 en 6:30 wakker. Samen starten we de ochtend vaak op met een filmpje voor de tv en een flesje havermelk op de bank. Hier doe ik een beetje gekookt water bij zodat het net wat warm is.

Ik ben een ochtend mens maar ik moet vaak rond deze tijden ook wel even wakker worden en opstarten.

Omdat mijn man 40 a 50 uur in de week werkt en in het weekend nog klust ben ik wel degene die er uit gaat. Als ik eenmaal wakker ben kan ik toch niet meer slapen, ik heb hier dan ook geen problemen mee.

Ontbijten

Rond 8:00 maak ik vaak wat te eten, maar als we heel vroeg wakker zijn kan dit ook eerder zijn. Ik probeer altijd wel aan tafel te eten. Iets wat ik voor ik moeder werd wel belangrijk vond. Als ik zelf erg moe ben dan hou ik de tv aan en geef Julan wat op de bank, net hoe het uit komt. Ik ben hier inmiddels wat makkelijker in. Helemaal nu ik zwanger ben.

Meestal maak ik voor Julan een spelt/rijst of maiswafel. Hier doe ik dan vegan tomatenspread van de Aldi op. Vindt hij heerlijk. Als we op de bank voor de tv eten zet ik na het eten de tv uit of ik zet een liedje aan op Spotify.

We gaan dan of samen spelen of Julan speelt alleen en ik doe de vaatwasser en ruim de keuken op.

Als Julan in bad moet maak mezelf ondertussen klaar of ik was hem en hij speelt daarna verder, zodat ik mezelf daarna kan klaar maken.
Onze badkamer is beneden. Dit vind ik zelf wel handig. Zo kan ik Julan met spelen mooi in de gaten houden. Mocht hij aan mijn been hangen en het lukt me niet om mezelf klaar te maken doe ik vaak nog even een auto filmpje op Youtube aan.

Tussendoortje

Tussen 9:00 en 9:30 maak ik wat fruit. Dit kan van alles zijn. Meestal leg ik van alles op een bordje. Komkommer, appel, banaan, blauwe bessen en wat cranberry’s. Hier eten we dan samen van. Julan geef ik af en toe wat thee, maar mijn ervaring is dat dit vaak op de grond beland. Water krijg ik er helaas niet in dus hij krijgt er vaak een sapje bij. Dit koop ik dan wel bij de Eko plaza en dit is zonder toegevoegde suikers. Voelt dan nog een beetje soort van verantwoord….

Na het tussendoortje gaan we vaak of wandelen, fietsen, boodschappen doen of naar de speeltuin. Of we doen een combinatie van naar de bakker en lopen door naar het hertenparkje met speeltuin. Dit is vlakbij ons huis. Net hoe het weer is.

Tussen de middag

Rond 11:30 is Julan wel echt moe. Als hij echt vroeg wakker was dan gaat hij vaak tussen 11 en 11:30 al op bed en eet hij later die middag nog een broodje. Anders eten we samen een broodje aan tafel. Meestal krijgt Julan er dan nog een stukje komkommer bij. Julan drinkt tussen de middag voor hij gaat slapen altijd nog een flesje havermelk, ook weer met wat gekookt water zodat het net wat warmer is.

Julan gaat de laatste tijd snel slapen en slaapt dan 2 a 3 uur. Nu ik zelf zwanger ben probeer ik dan ook even mijn rust te pakken. Ik doe dit dan beneden op de bank. We hebben boven geen wc en anders moet ik zo vaak de trap op en af en ben ik bang dat ik Julan wakker maak. Soms kook ik eerst nog even of lees ik een boek. Een zwangerschapsmeditatie op zetten vind ik ook heerlijk.

Ik heb best wel ‘last’ van nesteldrang dus soms ben ik ook gewoon de hele tijd aan het schoonmaken tot Julan wakker wordt….

Als Julan wakker wordt gaan we altijd samen aan tafel zitten. Hij krijgt dan of een koekje met wat thee, dat probeer ik. Anders krijgt hij sap. Wat biologische wortelchips of een rijstwafel met appel/kaneel smaak. Soms ook nog een keer fruit, net waar we zin in hebben.

Na dit eet moment gaan we of bij een oma langs, bij een vriendin of spelen met een vriendje, naar de speeltuin of spelen we gewoon lekker in onze tuin. Net waar we zin in hebben en wat we deze dag hebben afgesproken.

Avond eten

Rond 17:00 heeft Julan wel weer honger. Als we thuis zijn trekt hij alle lades open. Als het eten dan nog niet helemaal klaar is krijgt hij soms ook wel wat rozijntjes zodat ik even rustig de tafel kan dekken. Julan en ik eten vaak samen rond 17:00 / 17:30 en papa schuift vaak tussen 17:30 en 18:00 aan.

Na het eten spelen papa en Julan even samen, gaan ze samen douchen of kijken ze samen een filmpje op tv. Dit is elke dag anders.

Rond 19:00 gaat papa met Julan tandenpoetsen. Iets wat niet heel makkelijk gaat bij Julan maar wat papa wel beter voor elkaar krijgt. We doen Julan om en om op bed. Net wie het meeste energie over heeft. Vaak is het boven een dikke kus, even aaien over de rug. Zijn sterren lampje aan en dan naar beneden. Julan gaat de laatste tijd vaak wel snel slapen. We hebben ook periodes gehad dat we 2 uur bezig zijn.

Nacht

In de nacht wordt Julan vaak nog wel een keer wakker. Ik ga er dan uit om hem een schone luier en een havermelk te geven. Meestal kan ik hem dan zo terug leggen en slaapt hij door. Af en toe ben ik ook een half uur aan het wiegen voor hij weer slaapt. Af en toe als ik hem echt niet in slaap krijg gaan we samen beneden een auto filmpje kijken en spreken we duidelijk af dat hij daarna echt gaat slapen. Vaak werkt dit en dat is nu even makkelijker dan uren wiegen. Papa hoeft dit niet te proberen want Julan vraagt dan net zolang om mij tot ik kom.

Ik ben heel benieuwd of Julan straks als zijn zusje geboren wordt ook een beetje zo blijft slapen zoals hij nu doet. Dat zou voor ons allemaal wel heel fijn zijn. Als ons meisje er is en we hebben een beetje een soort van ritme gevonden dan zal ik dat ook met jullie delen.

Liefs, Lea

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je