{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dagje weg

Een dagje weg met de kinderen, gezellig, of ...

Afbeelding blog 'Dagje weg'

Vakantie!!

Dus lekker een paar daagjes er op uit, want poen voor een vakantie in de zomer is er niet. Dat geeft trouwens niks hoor, want we gaan gewoon dagjes weg; naar het park, naar de plas, naar een dierentuin met kortingskaarten van de supermarkt, naar een atractiepark met 50% kortingskaartjes van een andere winkel, naar een speelparadijs met goedkope tickets via een internetveiling, wij vermaken ons wel ... hoewel?

Begrijp me niet verkeerd hoor, een heleboel van deze dingen zijn gewoon leuk om te doen, ook voor vaders en moeders, maar soms loop je ergens rond en denk je: "SAAAAAAAAAAAAAIIII!" Zo zijn wij gisteren naar een speelpark in het zuiden van het land geweest en voor mijn man en mij was het echt een beetje saai. Nou zijn wij geen moeilijk volk, wij maken er gewoon wat van. Onder het mom van "als de kinderen zich vermaken, gaan wij hier wel op een bankje hangen met wat drinken en een broodje" hebben wij de tijd wel uitgezeten. Beetje kletsen, genieten van de zon en af en toe een sigaretje (ja, ik weet het, heel zondig, maar soms gewoon lekker), dus de dag was prima.

Toch zette het me aan het denken. Het is zo'n gewoonte om uitjes uit te zoeken op kinder-vermaak-factor, dat we soms weleens vergeten om ook te kijken of wij er wel lol aan beleven. Toegegeven, het attractiepark en de dierentuin vind ik ook leuk, maar naar het park en naar de plas, tja, dat doe ik toch meer voor de kinderen, vooral als ik het alleen doe. Als mijn man mee is, of een vriendin, of 1 van mijn zussen, dan is het altijd erg gezellig. Dan is het juist wel lekker dat je ergens bent, waar de kinderen zichzelf vermaken, zodat de volwassen lekker kunnen bijpraten.

Maar toch, is het heel raar om eens een activiteit uit te kiezen, die de kinderen misschien niet geweldig vinden, maar jij wel? Een museum waar ze nou eens geen hypermoderne, interactieve exposities hebben, of een wandeling over het strand, zonder om de halve meter te moeten stoppen om schelpjes te rapen, of gewoon lekker op een terrasje hangen met een rosé-tje en een beetje mensen kijken, zonder gegeneerd je kind te moeten vertellen dat kijken naar mensen prima is, maar dingen te roepen over hun uiterlijk niet. Of vraag ik nu te veel? Moet ik wachten tot ze ouder zijn?

Voorlopig blijf ik nog maar even zoeken naar uitjes die voor ons alle-vier leuk/ interessant zijn. En we onthouden gewoon het cliché "Als de kinderen zich vermaken, vermaak ik me ook.", want ook al is het een cliché, het is eigenlijk wel een beetje waar.

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je