{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dag van de operatie (darmbiopten afnemen)

Na 2 jaar wachten op wat de oorzaak van de obstipatie zou kunnen zijn, is de dag aangebroken dat ze bij Kiam biopten van zijn darmen af gaan nemen.

Afbeelding blog 'Dag van de operatie (darmbiopten afnemen)' Achtergrond blur afbeelding

Nadat we 3 juli een afspraak hebben gehad bij de kinderchirurg in Nijmegen, werd er al snel een datum vast gezet , waarbij ze onder narcose biopten van Kiam zijn darmpjes gingen nemen. 

Deze dag was 16 juli 2019. 

Omdat Kiam zijn operatie om 13:00 plaats ging vinden mocht hij nog tot 08:30 iets eten. En omdat eten nogal zijn favoriete bezigheid is, hebben we hem vrij vroeg wakker gemaakt om nog voldoende te kunnen eten en daarna nog even te kunnen gaan slapen. Toen het eenmaal half 9 was en Kiam niet meer mocht eten, hoopte ik erop dat hij snel moe zou worden en nog even een slaapje ging doen zodat hij niet lastig zou worden in het ziekenhuis. Maar natuurlijk wilde meneertje niet slapen, hij wilde alleen maar spelen (ofwel; pelen in zijn eigen woorden).

Omdat er nu vierdaagse in Nijmegen is besloten we om 11:30 alvast aan te rijden naar het ziekenhuis omdat we verwacht hadden dat het flink druk zou zijn hierdoor. Maar dit was niet het geval en kwamen we een half uur eerder bij het ziekenhuis aan. Dit was geen probleem want ze liepen toch voor op schema in de OK dus zou hij ook eerder aan de beurt zijn dan 14:30. 

Zodra ze gebeld zouden worden door de voor slaap kamer, mocht Kiam naar boven gebracht worden. Omdat Kiam bij de vorige narcose erg in paniek geraakt was, is er door de anesthesist besloten om, voordat hij naar de voorslaapkamer gebracht zou worden, een rustgevend drankje zou krijgen zodat de ergste spanning eraf zou zijn. 

Toen het eenmaal half 3 was, dachten we snel geroepen te worden. Dit was helaas niet het geval en Kiam werd een uur later pas naar boven geroepen. Nog even het drankje opdrinken (wat ik persoonlijk nog herinner van mijn eigen operatie als klein kindje echt heel erg vies is) wat een kanjer van een mannetje heb ik toch, die netjes het spuitje met vloeistof naar binnen dronk alsof het ranja was. Zelfs de verpleegster stond hier van te kijken. We mochten naar boven! 

Eenmaal boven moest mama natuurlijk het apenpakje aantrekken en de zwarte pieten muts op mijn hoofd zetten en wachtten op het signaal dat we naar de operatiekamer mochten lopen. Dit duurde voor Kiam toch wel erg lang, maar doordat hij wat versuft ging dit toch zonder al te veel mopperen snel voorbij. Eenmaal bij de operatiekamer begon Kiam het toch erg spannend te vinden, maar liet dit niet merken. Alleen dat hij zijn Bumba knuffeltje bijna fijn kneep van alle spanning. Kiam mocht op mijn schoot zitten en kreeg hier de narcose toegediend. Hij hielp de anesthesist nog even met het kapje vasthouden tot hij toch wel erg moe werd. 

De operatie zou in totaal 1 uurtje duren en hier had ik me dan ook op voorbereid. Ik had mijn laptop meegenomen om nog wat werk te doen en een puzzel boekje, maar na 20 minuten werden we alweer geroepen dat hij uit de OK was. De chirurg vertelde nog even wat hij gezien had en daarna mochten we eindelijk weer naar onze man. De chirurg had wat kapotte plekjes in zijn endeldarm gezien. Dit zou komen doordat hij zo'n harde ontlasting heeft en hierdoor scheurt het wat kapot. Verder zijn er 2 biopten afgenomen en krijgen we hier over 2 weken de uitslag van. Eenmaal hij weer op de afdeling lag en zijn boterham met vruchtenhagelslag kreeg, was hij weer het vrolijke mannetje die we kennen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je