{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dag nadat dominee preekt over dood van een kind overlijdt zijn dochter (14)

Een vreselijke ontwikkeling voor de dominee die in zijn preek de dag ervoor liet vallen niet te weten of hij zo'n situatie aan zou kunnen.

Afbeelding blog 'Dag nadat dominee preekt over dood van een kind overlijdt zijn dochter (14)'

Dominee Zondag uit Woerden preekte afgelopen zondag over het plotselinge overlijden van Julia Blokhuis, de 18-jarige dochter van staatssecretaris Paul Blokhuis en het nichtje van muziekjournalist Leo Blokhuis. Zij overleed eind februari aan een zeldzame ziekte. 

De dominee sprak: "Dit onderwerp gaat over iets wat je nooit mee moet maken. Als ik denk aan mensen om me heen en ik zie wat die mee moeten maken, dan denk ik, wat heb ik te zeggen?” De gereformeerde dominee werd heel persoonlijk in zijn preek, over het onderwerp waar hij naar eigen zeggen verlegen van werd. "Het zal je dochter maar zijn, het zal je zoon maar zijn. Uw wil geschiede! Ik zit wel eens te denken: Zou ik het kunnen? Ik ben zo bang dat ik in opstand kom."

Vreselijk nieuws

De dag erna kreeg de dominee verschrikkelijk nieuws: zijn dochter Rhodé (14) is bij een verkeersongeluk om het leven gekomen. Rhodé zat op de fiets toen ze maandag door een nog onbekende oorzaak onder een streekbus terecht kwam en ter plekke aan haar verwondingen overleed. Het meisje zat in twee vwo op het Driestar College te Gouda. 

Luister hieronder de preek terug.

Bron: Omroep West

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je