{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dag middagslaapje!

Afbeelding blog 'Dag middagslaapje!'

Natuurlijk wist ik dat het er ooit van zou komen, ooit zou het middagslaapje wegvallen. Maar zo vroeg al? Mijn dochter is 2 jaar en een maand en heeft zin in het leven! Ze is ontzettend energiek en de afgelopen week zit het middagslaapje er gewoon niet in. Ik baalde ervan. Het was juist zo'n heerlijk momentje voor mezelf. Zij lag te slapen en dan kon ik rustig opruimen, douchen, thee drinken, de hond uitlaten en gewoon even ontspannen. 2 Uurtjes later haalde ik haar dan uit bed, gingen we samen lunchen en de rest van de middag spelen of de deur uit.

Toen ik haar de afgelopen week op bed legde gaf ze eigenlijk al aan niet te willen slapen, maar toch legde ik haar op bed. Vaak viel ze dan wel in slaap en was het juist een heel drama haar uit bed te krijgen. Deze keren dus niet. Ik heb de hond snel uitgelaten, mijzelf heel even afgespoeld onder de douche en daarna deed ik hoopvol de deur met een klein kiertje open. "Hé mama!" riep ze enthousiast en lachend. "Hayley niet slapen." voegde ze er dan nog even aan toe.

Vandaag heb ik het dan ook maar opgegeven. Dat slapen voor haar en dat rust momentje voor mij zit er gewoon niet meer in overdag. Nu moet ik mijn rust pakken op het moment dat we even samen tv kijken of zij een dagje naar mijn ouders is.

Vanaf welke leeftijd ging jouw peuter niet meer naar bed? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

 Lees meer blogs van Elise!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je