{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dag lieve Sino

Sino heb ik leren kennen tijdens mijn reis naar Zuid Afrika 9 jaar geleden, waar ik ontwikkelingswerk heb gedaan in een sloppenwijk.

Afbeelding blog 'Dag lieve Sino' Achtergrond blur afbeelding

Lieve Sino,

9 Jaar geleden alweer volgende maand. Ik zal nooit jouw lieve gezichtje en jouw vrolijke karakter vergeten.Een heerlijk 2-jarig meisje, Iedere dag weer heb ik er spijt van dat ik je niet heb geadopteerd, wat je moeder voorstelde, Ook al weet ik dat het niet kon. Iedere dag weer heb ik schuldgevoelens. Als ik het wel had gedaan had je nu nog geleefd. Toen ik afscheid van je nam in Zuid Afrika hadden wij een mooie nieuwe crèche voor o.a. jou achtergelaten. En blij dat je was! Jouw lieve vrolijke gezichtje staat in mijn gedachten vast geprint, Hoeveel ellende en armoede er ook was om je heen, je bleef vrolijk. Ik had nooit kunnen denken dat ik je nooit meer zou zien. Een maand na mijn thuiskomst kregen wij te horen dat je was overleden in je slaap tijdens een brand. Een vuurtje dat werd gestookt in de crèche, vanwege de kou, was overgeslagen naar het hutje ernaast waar jij woonde. De sloppenwijk was afgebrand. Dagenlang heb ik gehuild. Verschrikkelijk wat jou is overkomen! Dat mooie, vrolijke meisje, 

Met mijn ouders heb ik de stichting "help kayamandi uit de brand" opgericht. Een tijdelijke stichting. We wisten dat wij jou er niet mee terug zouden krijgen, maar het was het minste wat we konden doen.Vrij snel erna kon er een nieuwe, brandwerende, crèche gebouwd worden.

Inmiddels ben ik zelf trotse moeder van 2 kinderen van 2 jaar oud en 3 maanden. Als ik naar mijn dochter kijk zie ik een hoop van jou terug. Net zo vrolijk en ook zo'n lief gezichtje. Ze is nu ongeveer even oud als toen jij stierf in die verschrikkelijke nacht, Jullie hadden het vast samen heel goed kunnen vinden. Ik had graag gewild dat ik jullie aan elkaar had kunnen voorstellen. 

Je bent nu vast een hele mooie ster. De meest heldere aan de hemel! 

Dag lieve Sino, ik mis je!

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je