{{ message.message }}
{{ button.text }}

Daar waait ze?!

Een windvlaag en ik zie haar wegwaaien. Mijn peuter als een plasticzakje waar door de wind mee gespeeld wordt.

Afbeelding blog 'Daar waait ze?!     ' Achtergrond blur afbeelding

Ging het bij jullie gisteren ook zo tekeer? Hier wel! De wind waaide heel hard. Ik had moeite met er tegenin in te fietsen, maar duty calls. Dus daar gingen we, naar de gastouder, met de cheatbakfiets. Want ja, de bakfiets is mijn woon-werkverkeer. Gelukkig heeft ie trapondersteuning!

Aan het einde van de dag de kinderen halen. Het waaide zo mogelijk nog harder. Ik was laat, en de gastouder was met haar hond, mijn jongedame en kleine man aan het wandelen. Even snel de bakfiets parkeren, kinderen erin en gaan. Dacht ik.

Ik zet een klein moe jongetje na een dikke knuffel in de bakfiets en denk in mijn ooghoeken een eigenwijze peuter weg te zien lopen. Dat is op zich geen nieuw concept. Als ik opkijk om haar terug te roepen, zie ik iets geks. Wat er zo gek ik kan ik op dat moment niet benoemen. De gastouder roept ook, maar er gebeurt niks, ze gaat zelfs zo de weg op!
De volgende seconden gaan in een roes voorbij. Gastouder sprint achter kind aan -ik doe nog steeds een poging de eigenwijze dreumes in de bakfiets te snoeren-. Een windvlaag en mijn vederlichte peuter staat al bijna aan de overkant van de straat, waar de sloot is. Gelukkig is de gastouder eerder en pakt haar op. Gelukkig is er geen verkeer op een weg waar de auto’s doorgaans ondanks de drempels veel te hard rijden.

Een huilend kind laat zich in mijn armen vallen. Ontroostbaar. Want voor één keer wilde ze wel naar me toe komen, maar lukte het niet. Ik denk geschrokken over alle scenario’s die zich voor hadden kunnen doen en troost mijn grote peuter die ineens weer zo klein is.

’s Avonds lees ik een artikel over hoe we te beschermend zijn naar onze kinderen, dat ze meer vrij moeten spelen, ook buiten. Voor mij komt dat een beetje te vroeg. Het liefst zou ik mijn peuter vasthouden en knuffelen, de hele tijd. De doemscenario’s van in de sloot zou vallen of aangereden worden, passeren de revue en ik ben dankbaar dat ze alleen maar weggeblazen werd.

Is jouw kind ook wel eens bijna weggewaaid?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je