Snap
  • Kind

Cursus Muziek op Schoot.

Binnenkort met mijn zoontje (14 maanden) naar cursus Muziek op Schoot.

Muziek op Schoot.

Daar had ik nooit eerder iets over gehoord, maar sinds ik moeder ben is de wereld er voor mij anders uit gaan zien (grotendeels in positieve zin) en groter geworden, zo stuitte ik via internet op het begrip Muziek op Schoot.

Mijn zoontje van bijna 14 maanden vindt muziek erg leuk en alles waar hij zelf geluid mee kan maken nog leuker! De pannenlade bij ons thuis wordt bijna dagelijks door hem open getrokken waarna hij lekker lawaai gaat maken met de inhoud hiervan. Sinds kort ontdekt hij dat slaan met zijn handjes op verschillende ondergronden verschillende geluiden opleveren. 

Zodoende lijkt me een dergelijke cursus interessant voor hem. Zelf ben ik niet bepaald muzikaal aangelegd (ik kan bij wijze van spreken niet eens overweg met een triangel haha!); als hij maar plezier heeft! De cursusgroep bestaat uit maximaal 10 kindjes met ieder een ouder. Hij heeft dan meteen wat interactie met andere kindjes van zijn leeftijd. Thuis is hij enig kind en hij zal naar alle waarschijnlijkheid de enige blijven. In februari gaan we met de cursus starten. 

Zijn er moeders die hier al ervaring mee hebben opgedaan? Van moeders in mijn omgeving heb ik hier nooit iets over gehoord. Ik ben heel benieuwd! Ik laat nog weten hoe het ons is bevallen. 

Groetjes, Iris en Flip

9 jaar geleden

Inmiddels twee keer naar Muziek op Schoot geweest. Dat is erg goed bevallen, ook hier worden de kinderen iedere week welkom geheten door aap Japie en sluit hij ook weer af. Mijn zoontje vindt het erg leuk om ook in contact te komen met andere kinderen op deze manier. Hij probeert ook met plezier de verschillende instrumenten uit.

9 jaar geleden

Leuk om te horen Anninas. Bedankt voor je reactie!

9 jaar geleden

Ja super leuk zeker doen. Ik ben begonnen toen onze dochter anderhalf was. Elke donderdag gingen wij naar Kwaakie. Zo heet de kikker die de kinderen elke les welkom heet en die de les ook weer afsluit. Mijn dochter vond het super en heeft het ook volgemaakt tot ze naar school ging. Tussendoor werd onze zoon geboren. Hij ging mee naar Kwaakie toen hij 3 weken was. Eerst in de maxicosi, daarna op een deken en later samen met zijn zus lekker muziek maken. Hij heeft vorig jaar in oktober afscheid genomen, want toen werd ook hij 4. De liedjes die we hebben geleerd komen nog regelmatig voorbij. Ze hebben er allebei van genoten en ik ook. Wij hadden een groepje met moeders die iedere keer weer terug kwamen en waar je dus ook een leuk contact mee had. Wij hebben er dus echt van genoten en vonden het superleuk. Ook ik ben absoluut niet muzikaal, maar wilde ze dit wel meegeven. Nou dat is absoluut gelukt. Ik hoop dat jullie er veel plezier mogen beleven