{{ message.message }}
{{ button.text }}

Corrigeren van andermans kinderen.

Afbeelding blog 'Corrigeren van andermans kinderen.' Achtergrond blur afbeelding

Laatst las ik een artikel over het corrigeren van andermans kinderen. Is dat geoorloofd, mag een ander jouw kind wel corrigeren? De reacties gingen alle kanten op.
Zelf vind ik dat je op een nette manier een ander kind wel mag corrigeren. Als een ouder het niet doet kun je sommige dingen niet zo maar door de vingers zien. Ik zou ook willen dat anderen mijn kind op een correcte manier corrigeerd. Er waren ook een heleboel mensen die vonden dat dat niet mag. 'Dan moeten ze het tegen mij zeggen en dan kijk ik wel of ik er iets van zeg'. Of 'Ik houd mijn kind altijd in de gaten dus ik doe het zelf wel wanneer het nodig is'. Ik vind het toch knap dat je altijd je kind in de gaten kunt houden en dan vooral wanneer je twee of meer kinderen hebt. Ze gaan altijd alle kanten uit en dan zie je echt niet meer alles.
Maar goed, meestal geef ik echt niet om deze uitspraken van mensen en doe ik wat ik zelf op dat moment goed vind om te doen, maar ik merkte afgelopen vrijdag dat het me wel bezig hielt. Ik deed het op mijn eigen manier, het zeggen tegen een kind, maar eigenlijk vond ik dat de moeder het kind in de gaten moest houden en dit door moest hebben.
Op de judo van mijn zoon zitten allemaal nieuwe kinderen. De ouderen zijn naar een volgende groep gegaan. De ouders van de vorige kinderen gingen voordat de les begon en voordat de meester er was lekker rennen en schavotten met de kinderen in de dojo. De nieuwe ouders doen hun kind naar binnen en gaan zelf gelijk achter de ruit zitten. Ik was nu de enige ouder die aan het rond rennen was in de zaal. 1 jongen was heel hoog aan het schreeuwen. Schreeuwen vind ik niet erg, maar dit was zo hoog in zo'n galmende zaal dat ik pijn aan mijn oren kreeg. Ik vroeg de jongen eerst zelf of hij iets minder hard en hoog wilde schreeuwen, maar hij reageerde niet. Ging zelfs voor me staan, keek me aan en deed het expres nogmaals. Ik ben toen naar de moeder gegaan en heb gevraagd of zij er iets van wilde zeggen, haar antwoord was het volgende en dat maakte mij echt boos van binnen: 'Hij doet het nu toch niet' idd hij was heel even tussendoor stil. 'Hij komt hier om te judoen en daarbij moet hij zijn energie kwijt en hij mag daarbij schreeuwen'. Ik stond perplex. Vertelde dat ik er wel last van heb en het graag minder hoog wilde hebben. Uiteindelijk zei ze dat wanneer hij het nog een keer zou doe, ze het wel tegen hem zou zeggen. Ik vroeg me af of ze dit daadwerkelijk zou doen, maar ze heeft het wel gedaan. Gelukkig. maar er was nog steeds naast mij niemand die de kinderen in de gaten hielt en dus gebeurde, niet voor de eerste keer, het volgende. Hetzelfde jongetje doet de nooduitgangdeur open. Alle kindjes kunnen nu zo de straat op lopen. Een paar weken geleden gebeurde dit ook al en heb ik er iets van gezegd aangezien ik het zag toen ik aan kwam lopen. Blijkbaar heeft dit nog steeds niet geholpen, anders hielden ze hun kinderen voordat de les begint wel wat beter in de gaten. Ten minste, dat hoop ik...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je