Snap
  • Kind
  • sinterklaas
  • sinterklaasfeest
  • coronaproof

Coronaproof sinterklaasfeest!

Sinterklaas vieren tijdens de coronaperiode is lastig. Nu wilde wij het met de vriendengroep vieren maar dat ging niet binnen de huidige maatregelen. Tot wij gingen nadenken over wat wel mogelijk is. Dat is ons corona proof sinterklaasfeest geworden. Lees hieronder hoe wij het hebben aangepakt. 

Kinderen mogen wel bij elkaar komen en daar hebben wij er genoeg van. Uitnodigingen verstuurd en het plannen kon beginnen. Het is in één woord fantastisch geweest! 

Hieronder schrijf ik per punt op wat wij precies gedaan hebben. 

10:00 Binnenkomst kinderen 

Alle kinderen zijn netjes bij de deur gebracht en waren allemaal als prachtig pietjes verkleed. Wij hadden schmink dus hebben van alle pietjes prachtige roetveegpietjes gemaakt. Dit klinkt overigens makkelijker dan het is. Maar de kids vonden het prachtig en daar gaat het om.

10:10 Cup cakes versieren 

Altijd een hit op feestjes! De cakejes waren gemaakt door ons oudste nichtje Kyara en konden met van alles versierd worden. Ik gebruik altijd de topping Dr. Oetker omdat het gewoon super makkelijk te gebruiken is. 

Snap

10:30 Zak met cadeautjes voor de deur

Voor alle kinderen hadden wij een stoffentas bedrukt met unicorn en naam. Deze zat samen met textiel stiften en een sinterklaas kleurboekje in de zak voor iedereen. Toen erop de deur werd geklopt was er natuurlijk gelijk grote vreugde. Zak naar binnen gesleept en uitpakken maar! 

10:45 Tassen kleuren en daarna dansen op sinterklaasliedjes

De tassen waren een hit en zijn prachtig ingekleurd door alle kinderen. Deze tassen maken wij met ons eigen bedrijfje mamapret te vinden op Instagram, facebook en www.mamapret.nl. (Deze tassen staan nog niet online maar zijn via Instagram wel te bestellen) 

Snap
Snap

11:45 Sinterklaas pizza's maken en eten

Om het feest goed af te sluiten hebben wij sint mijter pizza's gemaakt. Super makkelijk maar gegarandeerd een goede afsluiter van het feest. Ik had voor de komst al mijters gesneden uit pizza deeg. Ze kregen allemaal een mijter, tomatensaus, plakje kaas en salamia en mochten de pizza zelf versieren. 

Snap
Snap
Snap

12:45 Kinderen worden weer opgehaald.

Het was echt top! De kinderen hebben ze zich zo goed vermaakt! Toen de pizza's in de oven zaten hebben ze even lekker buiten gespeeld. De eerste die klaar waren met de tas kleuren hebben heerlijk binnen gespeeld. De kinderen zijn gehaald en kregen ook nog een gevuld sinterklaas bekertje mee met kruidnootjes en een sinterklaas surprise ei. 

Snap
Snap