{{ message.message }}
{{ button.text }}

Confrontatie, leugens en mijn toch wat gestoorde schoonmoeder

Ken je dat dat je schoonfamilie zorgt voor spanningen, waarvan je je man niet kan verwijten dat hij dingen niet ziet... gewoonweg omdat hij niet beter weet.

Afbeelding blog 'Confrontatie, leugens en mijn toch wat gestoorde schoonmoeder'

De afwezigheid van onze zoon op de crematie van mijn man zijn tante werd een groot ding, want tja tenslotte was ons neefje bram wel aanwezig en die was ook pas vier.... vier en vier maanden het lijkt als je niet kunt rekenen ongeveer net zo oud. Na de crematie van tante moest een hoop geregeld worden, het was een hoop druk voor mijn zwager als erfgenaam van de familie. Tante had geen contact meer met eigen kinderen. Zoals eerder vertelt is mijn schoonmoeder toch een vrouw met een aardig bijzondere invulling van het leven. Iedereen zat achter erfenis aan, iedereen en allemaal waren ze geldwolven. Ik heb het allemaal voorbij laten gaat tot mijn schoonvader het gesprek met ons aanging. Hij was schoonmoeders tegen gekomen die - ondanks dat ze geen positief woord over heeft voor hem - hem in geuren n kleuren had vertelt dat zij de helft van de erfenis van mijn zwager zou krijgen en dat ze samen op vakantie gingen. Nou zou ik het mijn zwager gegund hebben, alleen hoezo schoonmoeders mee. Wanneer zij mijn zwager er mee confronteren ontkent hij. De geldwolf is ontmasker, het is mijn eigen schoonmoeder. In de periode waarin een hoop financiële zaken afgehandeld moesten worden heeft mijn zwager regelmatig contact met ons gezocht o dingen te regelen. Om alles makkelijker te maken zouden wij bij hem langs gaan in een weekend. Vooraf duidelijk gevraagd of er ander bezoek was, omdat we daar (met name ik ) niet op zaten te wachten. Nee hoor er was niemand en kwam niemand. Aangekomen bij het huis stond het balkon vol, je kent het vervolg misschien wel ... een hele gespannen situatie want ook schoonmoeders zat er weer.... die duidelijk de boel geinstrueerd heeft met spectaculaire uitspraken uit haar sprookjes boek. Ik voel me zo besodemieterd door mijn zwager, dat ik hem eigenlijk niet meer vertrouw. Erg eigenlijk als je 36 bent en nog zo onder invloed staat van je moeder.
De weken schoven voorbij. Mijn ex zwager mocht geen contact meer met ons hebben van mijn schoonzus (dat heeft zij hem gemeld in een whatsapp bericht wat ik gelezen heb) maar daar heb ik geen boodschap aan. Ook hij ervaart de periode in de familie als zwaar met name het gelieg en bedrieg is een issue waar hij uiteindelijk wel inzage in gaf. Want.:
de verhuizing van mijn schoonmoeder naar mijn zwager was niet gepland, ze werd op 58 jarige leeftijd ontruimt wegens huurachterstand en overlast. Kortom de wooncorporaties wilde haar niet meer in de regio hebben waar zij woonachtig was. Verder werd zij niet geopereerd aan haar hernia, niet van wege de gezondheid van haar zuster, nee achterstallige betalingen bij de verzekering en geen hoog urgente operatie maakt dat ze wel even klaar met haar waren. En uit het niets kon ze in ene wel geopereerd worden, wat bleek ze was haar baan kwijt op de kermis... dit wegens diefstal.... wie waren er ook al weer geldwolven?

ik vind het alles een behoorlijke lastige situatie en het doet me pijn om te zien dat zowel mijn zwager als mijn schoonzus zo vol van hun moeder blijven en hierbij van alles op het spel zetten. Relatie, familie banden.
kleine dingen die heus open bespreekbaar zijn worden geheimzinnig gebracht en verdraaid. Iedereen weet dat schoonmoeders oppast bij mijn schoonzus, en dagelijks bij mijn zwager zit... maar niemand heeft haar gezien en al dagen niets van haar gehoord. Heel vreemd want wie zit er dan op de bank. Ik kan er zo slecht tegen.
Want hoe ga ik mijn kind daar tegen beschermen als ik zie dat de kinderen van mijn schoonzus echt de wereld bij elkaar liegen en het ook zij de houding aannemen dat het altijd aan een ander ligt...
hoe erg is het dat als schoonmoeders haar verjaardag viert de hele familie er zit (broers zussen mijn schoonzus en zwager) en mijn man niet uitgenodigd wordt. Erger nog als hij die dag belt wordt er glashard gelogen... maar ervaart hij dat anders. Hij kan er tenslotte ook niets aan doen dat het deel opvoeding in het verleden echt gemist heeft , hij nu echt een giga goede baan heeft en niet het leven van de familie heeft als hij achterom kijkt... en tegelijkertijd het verlangen van de erkenning die hij nooit gehad heeft en nooit zal krijgen. Ook de neefjes en nichtjes krijgen een gelijke toekomst. Want ja ook daar heeft mijn schoonmoeder een rol in, en ligt het altijd aan een ander...
veel vragen maar weinig duidelijkheid, het is allemaal zo achter de schermen tot het ene telefoontje waarbij een hoop duidelijk werd.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je