{{ message.message }}
{{ button.text }}

“ conclusie en besluit logopedist”

“ mijn kind heeft een taalachterstand part 2 “

Afbeelding blog '“ conclusie en besluit logopedist”'

hi, 

Zoals jullie hebben kunnen lezen, was vandaag de dag dat Gentley zijn tweede test zou krijgen. De “spraak” test, waarin ze gaan kijken hoe groot zijn woordenschat is, en of het ook verstaanbaar is voor anderen en niet alleen voor papa en mama. 

Nu werd Gentley gister ineens stront verkouden en heb ik getwijfeld of ik de afspraak wel door moest laten gaan aangezien hij dan misschien minder concentratie zou hebben of vermoeid zou zijn en het leek mij niet eerlijk om de test dan af te nemen, en hem daar op te beoordelen. 

Toch heb ik besloten te gaan, aangezien hij blijkbaar toch iets meer weerstand heeft opgebouwd sinds hij naar het kinderdagverblijf gaat. Want hij is verkouden, maar verder niet ziek of koortsig. Wel was het een rot tijd ( 14.35 ) en dit is vaak wel het moment op de dag dat Gentley baldadig word en minder gefocust is. 


Ik was aardig zenuwachtig, ze gaan met een boekje met afbeeldingen vragen wat het is op de foto, of bijvoorbeeld ” dit is een ... en wat doe je met de ... “ het is dan natuurlijk de bedoeling dat hij dat benoemt. 

Nu kan ik met grote trots vertellen dat Gentley het super goed heeft gedaan. Hij had de eerste keer dat hij werd getest zo weinig woordenschat, dat hij niet kon mee doen aan deze test, de woordjes die hij zei waren alleen verstaanbaar voor mama of papa en zelfs dan was er nog veel frustratie bij Gentley omdat we soms moesten gissen naar wat hij nou bedoelde. 

Vandaag heeft hij 14 onderdelen goed behandeld, hij heeft maar liefst 89% gescoord en vorige keer was dit 55% op 2 vragen dus hij is met meer dan 30% vooruit gegaan, en sprak voluit alles op. 

De logopedist moet deze uitslagen nu doorsturen naar het audiologisch centrum en hun gaan deze uitslagen beoordelen en kijken of er andere behandelingen nodig zal zijn behalve logopedie. 

Ze heeft wel zelf een advies erbij geschreven dat zij zelf vind dat het bij logopedie 2x in de week kan blijven, en ze het niet nodig vind dat er intensievere behandeling zal plaatsvinden. 

Duimen duimen duimen, maar wat ben ik trots en opgelucht. Want ik weet dat hij het kan, ik weet dat ie het van binnen allemaal wilt en hij heeft het vandaag eindelijk laten zien, precies op het juiste moment. 

“ de quote die hierboven is geplaatst vond ik erg toepasselijk, aangezien Gentley iets aandacht heeft gegeven en daarna is gaan bloeien, en dus moest ervaren ( wij als ouders ook) dat wanneer het even “regent” het daarna gaat “bloeien”     If you know what i mean! 


Voor vragen en/of opmerkingen weten jullie me te vinden, ook als je zelf in deze situatie zit en erover wilt praten of alleen even je ei kwijt wilt!  


Lots of love! 

_momwithblog

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je