Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • Vakantie dagje weg

Computer en kind

Een kind hebben wat leergierig is is fijn... Heel fijn! En in deze digitale tijd horen de computer, tablet, smartphone, game console, enzovoort daar ook bij. We hebben de juiste afstemming gevonden wat betreft computer en kind.

Een kind hebben wat leergierig is is fijn... Heel fijn! En in deze digitale tijd horen de computer, tablet, smartphone, game console, enzovoort daar ook bij. We hebben de juiste afstemming gevonden wat betreft computer en kind.

Ik ben best wel een gadget-freak (zoals Kinderen voor kinderen het zo leuk verwoordt:-) ), en ook mijn man kan al die nieuwe elektronica ook wel waarderen. Echt heel raar is het dus niet dat zoonlief (8 jaar) ook een overdreven interesse heeft voor alles met een beeldscherm.

Laatst kon mijn schoonvader via zijn werk een zo goed als nieuwe pc krijgen en dus vroeg hij aan ons of hij die aan Joey mocht geven. In het begin stribbelde ik tegen...hij is immers pas 8! Ik wil geen tv op zn kamer, maar dan zetten we er wel een pc neer?!

Uiteindelijk toch overstag gegaan omdat vanaf het einde van dit schooljaar de boekbesprekingen en spreekbeurten gaan beginnen en een pc dan wel handig is. Dit vooral omdat wij beiden regelmatig thuis aan het werk zijn en de pc dus bezet is.

Toen hij van opa hoorde dat hij een eigen computer zou krijgen sprong hij een gat in de lucht! Eindelijk youtube-en wanneer hij wil!

We hebben de computer voordat hij hem in gebruik kreeg helemaal dichtgetimmerd. Hij heeft toegang op youtube, maar wel met een familiefilter erop. Hij mag computeren, maar alleen tussen 10 uur 's ochtends en 19.00 uur 's avonds kan er ingelogd worden en dat maximaal 2 uur. Als hij een site probeert te bezoeken waar hij niet op mag, wordt de computer vergrendeld en krijgen wij (manlief en ik) een mail waarin staat welke site het was.

Vooralsnog is het dus vooral Gangnam style en Donald Duck filmpjes op youtube bekijken. Maar  zoonlief is compleet gelukkig. Maar bijvoorbeeld het klikken op een Facebook icoontje (om te kijken wat het is) leidt tot vergrendeling. Gelukkig kunnen wij het ook weer ontgrendelen. Dit moet wel buiten het zicht van zoonlief, want leergierig... Dat is hij!

11 jaar geleden

Slim om de pc goed te vegrendelen. Internet is iets heel moois maar staat ook vol met dingen die ze niet moeten zien. bij ons geen pc op de kamer. Wat ook niet nodig is want de oudste heeft en tablet en een mobiel met wifi. maar ook hier zitten er regels aan verbonden. Na 10 uur `s avonds geen beeldscherm meer. En al haar berichten die ze schrijft kan ik na lezen. Gelukkig is ze heel open en vertelt mij meestal wat ze schrijft of heeft gelezen. Onze middelste gebruikt de pc ook vooral om youtube te kijken of om spelletjes te spelen. voor onze oudste is het puur communicatie met al haar vriendjes en vriendinnetjes.