{{ message.message }}
{{ button.text }}

City of Love…. met Ukkies

Parijs, de stad van de liefde. Ik ben er al vier misschien wel vijf keer geweest. Maar nooit samen met mijn man en kinderen.

Afbeelding blog 'City of Love…. met Ukkies' Achtergrond blur afbeelding

Parijs, de stad van de liefde. Ik ben er al vier misschien wel vijf keer geweest. Maar nooit samen met mijn man, ondanks dat we al weer ruim 12,5 jaar samen zijn. Sterker nog Sükrü was er nog nooit geweest. Ik ging altijd met vriendinnen met als absolute top mijn vrijgezellenfeest. Ik kan je zeggen dat dat weekend iets anders was dan afgelopen weekend ;). Een groep vriendinnen om half 7 in de auto, veel lol, zingen, gaar aankomen in Parijs. Hup, een boottocht over de Seine, lekker eten, dansen en zoals elk ‘Parijsweekend’ afsluiten bij de Starbucks in Marne-la-Vallée.

Maar afgelopen weekend was het eindelijk zo ver. Want toen gingen we hoor, naar Parijs.  We gingen naar goede vrienden die daar al weer een tijd wonen. Vrijdagochtend tussen 9 en 10 vertrekken.. werd uiteindelijk kwart voor elf, want met Ukkies gaat het nooit zoals het moet gaan en je hebt altijd ‘weggaanstress’, althans ik wel. Heb ik genoeg kleding, eten, oh ja paspoorten, nog even een poepluier tussendoor en ja we kunnen gaan hoor. Oh nee nog wat vergeten. Ja we kunnen gaan. Zo gaat dat ongeveer. Misschien moet dat wel het woord van dit jaar worden ‘weggaanstress’. Maar dat doet er verder niet toe…

De reis ging perfect en Ferah en Meyra hielden het goed vol met filmpjes op de Ipad, een dutje tussendoor en eten. Wat ik me wel echt afvraag is hoe deden mensen dat vroeger? Toen zaten die Ukkies niet vast in de auto, waren er geen filmpjes op Ipad, telefoon en noem maar op en toch op vakantie met de auto naar Zeeland, Frankrijk en Spanje. Moet er niet aan denken, ik ben heel blij met deze hulpmiddelen ;). Maar wat ga je doen in Parijs met Ukkies? Tuurlijk hebben wij ook de Champs Elysees en de Eiffeltoren bezocht, want die moet je toch gezien hebben. Ik moet zeggen dat het goed te doen is om Parijs in te rijden en je goed kunt parkeren. En dan sta je daar op de Champs Elysees, een stuk drukker op de stoep dan op de weg. Maar als je nog nooit in Parijs bent geweest moet je dit toch gezien hebben.Tuurlijk is er nog veel meer, maar dat komt de volgende keer wel weer. We wilden ook iets leuks doen voor onze Ukkies en dat is dan het voordeel dat je vrienden daar hebt, ook met Ukkies. We hadden ook naar Euro Disney kunnen gaan maar we wilden iets anders en dat is er ook, Le Jardin d’Acclimatation. En wat was dat leuk! Het is een groot landgoed van niemand minder dan Louis Vuitton, die het beschikbaar stelt voor alle Parijzenaren (en wat verdwaalde toeristen). Het is een kinderboerderij met koeien, varkens maar ook een grote bruine beer. Je hebt er educatieve workshops voor de wat grotere, zoals ‘hoe wordt honing gemaakt?’ Een kermis ook leuk voor de allerkleinste Ukkies, een draaimolen, een grote speeltuin waar Ferah  lekker kon klimmen…. Ferah en Meyra vonden het fantastisch! Le Jardin d’Acclimatation is echt een must do met Ukkies in Parijs. Extra leuk is dat het gratis parkeren is en de entree maar drie euro (voor de attracties moet je wel los betalen).

Neem ook eens een kijkje op ons blog --> Ukkiesblog.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je