{{ message.message }}
{{ button.text }}

Chinezen mogen weer kinderen krijgen!

Er komt er einde aan de eenkindpolitiek in China! Wat een toekomstproof move. Maar deze politiek blijkt verregaande gevolgen gehad te hebben

Afbeelding blog 'Chinezen mogen weer kinderen krijgen! '

Van de week werd bekend dat China gaat stoppen met de éénkindpolitiek. Dit werd in 1979 ingevoerd om de geboortegolf te stoppen en zo de bevolkingsgrootte in te dammen. Deze regel zou naar verwachting, 400 miljoen geboortes hebben voorkomen vanaf de invoering.

Misschien dat ik altijd onder een steen heb gezeten of destijds te jong was om te beseffen, maar de eenkindpolitiek was voor mij altijd een wat luchtiger onderwerp. Niet weggenomen dat het ongelofelijk vreemd is, dat men die keuze niet zelf mocht maken. Maar verder leek het een algemeen geaccepteerde regel te zijn.

Had ik het even mis. Na meer doorlezen, zie je toch dat deze regel behoorlijk ver ging. Men kreeg niet alleen een boete opgelegd als men toch een tweede kindje kreeg, maar het ging zelfs zover dat vrouwen werden gedwongen tot abortus. Zo ging er in 2012 een foto rond, van een vrouw waarvan haar 7 maanden oude foetus een dodelijke injectie kreeg en vervolgens middels opwekking, dood is geboren. Ik heb de foto maar niet bekeken, want alleen hier kreeg ik al zacht gezegd de rillingen van.

Mijn eerste gedachte na het lezen van de afschaffing was, Oh wat fijn dat Chinezen nu ook zelf hun gezinnen mogen plannen. Maar de gevolgen in positieve zin, zijn dus vele malen groter. De criminele activiteiten zullen hiermee hopelijk ook stoppen.

En daarbij is het natuurlijk fijn dat men dit zelf weer kan beslissen. Want het is toch wel een heel vreemd idee dat een overheid zoiets kan bepalen over jouw gezin? En wij maar klagen dat onze regering zich zo bemoeit met ons! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je