{{ message.message }}
{{ button.text }}

Champignonsoep en boerenkool

Activiteiten op school met kleuters

Afbeelding blog 'Champignonsoep en boerenkool' Achtergrond blur afbeelding

Bij elk thema in de kleutergroep worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, werkjes geknutseld en hoeken ingericht. Als juf ken ik de gang van zaken natuurlijk wel, maar als moeder sta je er toch weer even anders in.

Ik vind het mooi om te zien hoe enthousiast er elke keer weer aan van alles gewerkt wordt. Net na de zomer met het thema 'Spelen', hup, een middag met de groepen 1 naar een grote speeltuin, waarvan ik later de foto's zag met een juf die zich liet draaien in een draaimolen door mijn zoontje en een klasgenoot en daar zichtbaar lol in had. En een speelgoedwinkelhoek met speelgoed, kassa, cadeaupapier en nog veel meer handigs voor in zo'n etablissement. In de herfst de onvermijdelijke, maar altijd leuke boswandeling, met determineerkaartjes over paddenstoelen. Juf had bedacht om champignonsoep in de klas te maken. Alle kinderen werden aan het werk gezet met een snijplank en mesje om champignonnetjes te snijden. Wel jammer voor haar dat bij lange na niet alle kinderen het lustten. Onze zoon is echter idolaat van champignons en ook van soep, dus dat zat wel snor. Hij zou rustig een halve pan leegeten in z'n uppie. Met het winterthema van de laatste tijd vonden de juffen het tijd voor oerhollandse pot in de vorm van boerenkoolstamppot. Vond ik wel weer een verrassende keuze, na de champignonsoepervaringen, maar goed. Wel hoorde ik dat juf ditmaal met de kinderen had afgesproken dat ze verplicht een schepje moesten opeten... Bij een aantal moeders en één vader thuis werd in kleine groepjes boerenkool klaargemaakt. De pannen gingen na een uurtje of wat mee naar school, de juf zorgde voor knakworstjes erbij en ... smullen maar. Zoonlief had wel even meegestampt in de pan zei hij, maar de auto's bij het klasgenootje thuis waren ook wel heel leuk ;-) Vanmiddag begreep ik van juf dat meneertje drie borden naar binnen had zitten schuiven! (hoe is het mogelijk, want zijn middagboterham ging er naderhand ook grif in, vast een groeispurt gaande) Bij navraag bij zoonlief zelf, antwoordde hij: 'Mama, ik heb lekker zitten schransen!'

Wat zijn bij jullie van die leuke/bijzondere activiteiten geweest op school (in een kleutergroep)?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je