Snap
  • Kind
  • post

CB dubbeldate

Met beide dochters naar het CB. Wegen, meten, ogentest.

Vandaag weer naar het CB geweest. We hadden deze keer een dubbeldate. Zowel Elize en Fenna moesten heen.

Eerst zijn we met Elize naar de verpleegkundige geweest. Elize moest vormen door gaten heen drukken en bouwsels na bouwen met blokjes en een streep en een rondje tekenen. Ook kreeg ze de ogentest. Ze deed het heel goed. Op een gegeven moment geloofde ze het echter wel, maar na aandringen gaf ze wel antwoord. We hoefden dus gelukkig niet terug te komen omdat ze het vertikte, zoals je zo vaak leest. Elize weegt 14,3 kilo en is 98cm en dat is best wel groot voor haar leeftijd.

Daarna was Fenna aan de beurt. Fenna weegt 6,2 kilo en is 65 cm. Fenna is een slanke baby zeiden ze, maar ja dat is Elize ook altijd geweest. Fenna had er niet zin in dat er met een lampje in haar ogen werd geschenen, maar de rest vond ze wel prima. Verder hebben we het over Fenna haar eten gehad, dat ze nog niet zo warm loopt voor vast voedsel en we moesten gewoon zo doorgaan.. blijven aanbieden.

Kortom het CB was wel tevreden over beide dames, ze groeien en ontwikkelen zich prima.

Fenna mag in oktober weer heen en Elize in mei. Dan krijgt Elize ook een prikje en dat zal ze op deze leeftijd wel bewust mee maken. Hoe bereid ik haar daar op voor? Zal het haar tegen die tijd wel gewoon zeggen en dan hopen dat ze haar niet gaat verzetten.

10 jaar geleden

Fenna hoeft ook geen fruit, het enige wat zij waarderen kan is zuivel. Toetje en ijs (paar likjes van de mijne) gaan er dan ook wel in. Ach het zal wel los lopen. Krijg er nu af en toe al een half koekje in. En ik wil Elize ook een dag van de voren vertellen dat ze een prikje gaat krijgen.. kadootje misschien om het leed te verzachten??

10 jaar geleden

Eet fenna al wel fruit? Hier ben ik beschuit bij gaan mengen, eerst heel fijn en daarna steeds grover. Wel even in laten trekken. Dat werkte fantastisch. Na drie weken ging de boterham erin! Terwijl er geen tandjes waren.

10 jaar geleden

Ik heb het net als Marieke80 wel even verteld, alleen niet al te ver van te voren.

10 jaar geleden

Tja, dat laatste prikje is vervelend. Ik heb mijn kinderen er toentertijd wel op voorbereid, met "je krijgt dan een prikje en dat doet even pijn, mag je best even auw roepen, en dan is het weer over" Ik wilde ook niet dat ze zich achteraf bedonderd zouden voelen :P