{{ message.message }}
{{ button.text }}

Campagne Sire

Sire is een campagne gestart voor mensen zonder psychische ziekte.

Afbeelding blog 'Campagne Sire'

De hulplijn voor mensen zonder een psychische ziekte, wat een geweldig initiatief! Het volgende staat op de website:

Sire draait met haar nieuwste campagne de rollen om: de Stichting lanceert een hulplijn voor mensen zonder psychische ziekte. Hier kunnen familie, collega's of vrienden van hen die aan een psychische aandoening lijden vragen stellen over hoe zij het beste met deze situatie kunnen omgaan. Het blijkt namelijk dat veel Nederlanders moeite hebben om normaal om te gaan met mensen die een psychische aandoening hebben, zoals een depressie, psychose of burn-out.

Blauw Research heeft voor SIRE een onderzoek onder de bevolking gehouden en concludeert het volgende:

* Als men een bekende in de directe omgeving heeft met een psychische aandoening, dan vinden vier op tien het moeilijk om over de aandoeningen met deze persoon te spreken (39%)

* Men praat liever over andere dingen dan over de aandoening (52%)

* En 42% praat meer met anderen dan met de persoon in kwestie over de aandoening

* Zes op de tien Nederlanders die zelf een psychische aandoening hebben (gehad), hebben last (gehad) van vreemde reacties of uitlatingen van anderen (61%)

* Ruim een kwart van de Nederlanders die zelf een psychische aandoening hebben (gehad) geeft aan hierdoor vrienden of kennissen verloren te hebben (28%).

Het vervelende van een psychische ziekte (of andere onzichtbare ziekten als MS, fybromyalgie, artrose en nog vele andere) is namelijk dat het aan de buitenkant niet te zien is. Mensen worden vaak weggezet als aansteller of als vervelend, terwijl ze niets kunnen doen aan hun aandoening.

Ik heb 2 kinderen, allebei hoogbegaafd (hoewel je dat niet echt een psychische ziekte kunt noemen, maakt het ze wel anders), de jongste heeft daarnaast ADHD en autisme. Ikzelf heb een ernstige depressie gehad. Gelukkig hebben wij een heleboel mensen om ons heen die daar heel goed mee om kunnen gaan, dus hebben wij heel veel geluk. Helaas heeft niet iedereen het geluk om zulke mensen om zich heen te hebben en daarom ben ik heel blij met deze campagne.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je