Snap
  • Kind
  • post

Buitenkinderen

In de meivakantie niks geen uitslapen, om 06.30 uur, hooguit 07.00 uur stonden de kinderen al te springen om een nieuwe dag te beginnen. Zeker als het mooi weer was, maar ook bij iets minder mooi weer, gingen ze al om 08.30 uur naar buiten. Op naar de speeltuin om de hoek waar in de loop van de dag steeds meer kinderen komen spelen. Of skeeleren, fietsen, vliegeren, beestjes zoeken en een "huisje" voor allerlei insecten maken. Voetballen op het grasveld, honden uitlaten, enzovoorts.

Af en toe kwamen de kinderen binnen voor wat eten of drinken of om naar de wc te gaan. Geregeld ga ik even kijken waar ze uithangen, vaak met de jongste die ook al graag buiten is en van alles ontdekt; grassprietjes, bloemetjes, zand, alles is nieuw voor haar en reuze interessant.

En op hele mooie dagen lekker in het zwembad in de achtertuin en met water spelen.

Wat ben ik blij met zulke echte buiten speel kinderen. Vind het heel fijn dat ze zich zo goed kunnen vermaken en met kindjes van alle leeftijdsgroepen kunnen spelen. En wat een fijne buurt hebben we, met veel sociale controle, heel prettig in deze maatschappij. Ook letten de oudere kinderen goed op de jongere kinderen.

 Op naar de zomervakantie!

10 jaar geleden

Heerlijk he als kinderen echt van die buitenspelers zijn!! Mijn kids staan ook elke keer te springen om naar buiten te mogen, zelfs al regent het! Ze zijn alleen pas 4 en 2 jaar, dus zelfstandig durf ik het nog niet aan (wel in de achtertuin, maar niet voor het huis). Ik hoop alleen wel dat het snel beter weer wordt, want mama vindt het toch niet zo prettig met die regen!!

10 jaar geleden

De oudste is 7 en de middelste 4. Dus ze mogen wel wat verder maar alleen met zijn tweetjes.

10 jaar geleden

Herkenbaar...onze meiden mogen alleen bij ons voor spelen ( de jongste is net 4 ),maar daar hebben we een speeltuin, dus ideaal!