{{ message.message }}
{{ button.text }}

Buiten plassen

Zonnetje hoog aan de hemel, dochterlief buiten zonder luier (alleen onderbroekje) en herhaaldelijk gezegd "als je moet plassen, dan moet je tegen mama... >>

Afbeelding blog 'Buiten plassen'

Ik had gehoopt op meer dagen mooi weer, maar heb mijn kans gepikt in de weinige dagen dat we wel mooi weer hadden. Zo ook op mijn vrije dagen 2 weken geleden. Zonnetje hoog aan de hemel, dochterlief buiten zonder luier (alleen onderbroekje) en herhaaldelijk gezegd "als je moet plassen, dan moet je tegen mama zeggen"! Na een beker drinken nogmaals gevraagd of ze moest plassen, "nee" zei ze. Een half uur later riep ze "mama, plassen!!". Potje neergezet maar geen plasje. Half uur later weer hetzelfde... En ja hoor, een plasje in het potje. Dochter trots, mama trots! Zo zijn we de dag door gekomen met 1 ongelukje en 3 plasjes op het potje. De volgende dag weer mooi weer, dus hetzelfde ritueel. Ze kwam zelf niet om te plassen, dus elk half uur even gevraagd. Vier keer gezeten, geen plasje. Oma kwam 's middags oppassen dus ook oma heeft het elk half uur gevraagd. Na een poosje zei dochterlief "Omaaaaa plassen". Helaas, alles nat, dus droge onderbroek aan en hup weer naar buiten. Uiteindelijk 1 plas op het potje. Op het kdv de volgende dagen wilde dochterlief niet op potje en niet op de wc, ze wilde buiten plassen. "Haha ja maar het is geen mooi weer lieverd dus we moeten binnen op potje..." "Nee", zei dochterlief. Dan maar luier aan... Hopelijk krijgen we snel heel veel dagen/weken/maanden zon en mooi weer, zodat onze kleine meid straks zindelijk is door het 'buiten' plassen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je