Snap
  • Kind
  • post

Buiten plassen

Zonnetje hoog aan de hemel, dochterlief buiten zonder luier (alleen onderbroekje) en herhaaldelijk gezegd "als je moet plassen, dan moet je tegen mama... >>

Ik had gehoopt op meer dagen mooi weer, maar heb mijn kans gepikt in de weinige dagen dat we wel mooi weer hadden. Zo ook op mijn vrije dagen 2 weken geleden. Zonnetje hoog aan de hemel, dochterlief buiten zonder luier (alleen onderbroekje) en herhaaldelijk gezegd "als je moet plassen, dan moet je tegen mama zeggen"! Na een beker drinken nogmaals gevraagd of ze moest plassen, "nee" zei ze.

Een half uur later riep ze "mama, plassen!!". Potje neergezet maar geen plasje. Half uur later weer hetzelfde... En ja hoor, een plasje in het potje. Dochter trots, mama trots! Zo zijn we de dag door gekomen met 1 ongelukje en 3 plasjes op het potje. De volgende dag weer mooi weer, dus hetzelfde ritueel. Ze kwam zelf niet om te plassen, dus elk half uur even gevraagd. Vier keer gezeten, geen plasje.

Oma kwam 's middags oppassen dus ook oma heeft het elk half uur gevraagd. Na een poosje zei dochterlief "Omaaaaa plassen". Helaas, alles nat, dus droge onderbroek aan en hup weer naar buiten. Uiteindelijk 1 plas op het potje. Op het kdv de volgende dagen wilde dochterlief niet op potje en niet op de wc, ze wilde buiten plassen.

"Haha ja maar het is geen mooi weer lieverd dus we moeten binnen op potje..." "Nee", zei dochterlief. Dan maar luier aan... Hopelijk krijgen we snel heel veel dagen/weken/maanden zon en mooi weer, zodat onze kleine meid straks zindelijk is door het 'buiten' plassen.

10 jaar geleden

wij wachten ook op het mooie weer dan kan dochter lief het ook aan leren hopen we

10 jaar geleden

Haha ik ken het, zo deed ik het ook bij mijn dochter, heb het ook een tijdje binnen geprobeerd (op de pot en televisie kijken) lukte ook aardig, als hield ze dat niet heel lang vol ;), zondag word het weer mooi zeggen ze dus kan je lekker verder gaan met zindelijk maken! En hilarisch dat je kind dan buiten wilt plassen!

10 jaar geleden

op naar mooi weer, goede reden voor de weergoden om zonnig weer te geven

10 jaar geleden

Nou inderdaad zeg!! Nee in de tuin plassen dat mag niet ... ja op het potje! Dochterlief heeft ook een voorkeur waar het potje moet staan. Onder de parasol in het gras!! Haha! Dus hopelijk snel mooi weer en weer lekker buiten plassen ...op het potje !! ;D