Snap
  • Kind
  • Voeding
  • post

Buikpijn en drinken!

Ik denk... een half jaar terug zijn we met mijn dochtertje (inmiddels ruim 3) naar de kinderarts doorverwezen. Ze had al een hele tijd last van haar buik, slechte ontlasting, niet willen eten en drinken en alle daarop volgende klachten. Wij dachten dat ze niet wilde eten omdat ze last zou hebben van haar amandelen (die dikwijls opspeelde), weer bij de Keel Neus en Oor arts, kon hij er niet van maken dat de klachten van haar amandelen zouden kunnen komen. We werden doorverwezen naar de logopedie en de kinderarts. Bij de logopedie kwam er niks uit en bij de kinderarts alleen dat haar darmen niet hard genoeg werken om haar ontlasting soepel te houden (gelukkig niks ernstigs). We kregen daarom ook Forlax (zakjes met poeder) mee om alles soepel te kunnen maken, daarmee werd wel gezegd dat ze genoeg moest drinken.... En dat is nu nog steeds het grootste probleem! De zakjes doen hun werk super, doordat haar ontlasting makkelijker gaat, kan ze meer eten, ik heb werkelijk het idee dat ze nu meer ruimte heeft, maar voordat je de zakjes er met drinken in hebt!! Dat is een ander verhaal. Elke dag is het weer een strijd en niks helpt! Ze is zo en zo al een treuzel met eten en drinken, maar nu is het bijna niet meer te doen. We proberen van alles: Aan tafel laten zitten tot alles op is, haar niks anders te drinken te geven tot het op is, het in de yoghurt te doen en het gaat zo maar door. Ook hebben we haar uitgelegd dat als ze het niet drinkt ze weer buikpijn krijgt, ook positief benaderd door er een stickerkaart aan vast te plakken, maar we zijn inmiddels radeloos. Wie kan ons helpen? Alle ideeën zijn welkom! ;)

10 jaar geleden

Ja, je wilt het toch alleen maar goed doen, maar er te veel mee bezig zijn werkt ook averechts. Op het moment gaat het wel redelijk, gelukkig. Bedankt ;)

10 jaar geleden

Hier ook een zoon gehad die voornamelijk met spanning gewoon niet meer naar de wc ging voorbeeld toen ik in het ziekenhuis lag bij de geboorte van zijn zusje heeft hij meer als een week geen ontlasting gehad. Hier ook een slechte drinker en nog steeds heb toen ook alles geprobeerd van geen zuivel tot dokters laxeermiddelen, homeopatische drankjes enzenz. Uiteindelijk bij een homeopaat terecht gekomen en die heeft hem behandeld en sindsdien geen klachten meer wel nog steeds een slechte drinker en bij spanning merk ik dat het nog steeds op zijn darmen slaat maar verder heeft het hier prima gewerkt. Maar het is gewoon super lastig heel veel succes x

10 jaar geleden

Ik denk dat het daar ook mee te maken heeft hoor, want op een gegeven moment zit er helemaal bovenop en dat is ook niet goed. We willen haar alleen zo graag helpen, het is ook echt alleen als ze er die medicijnen in heeft, d´r gewone drinken is zo naar binnen. Hoe hebben jullie dat gedaan dan bij jullie zoon? Bedankt voor je reactie ;)

10 jaar geleden

Heeft ze door hoe belangrijk jullie het drinken vinden? Want bij mijn zoon was dat nou juist het probleem. Hij had dat veel te goed door en ging daardoor nog minder drinken. Misschien als jullie er iets relaxter mee om kunnen gaan? Hoewel ik heel goed snap dat dat niet makkelijk is hoor! Heel veel sterkte!