{{ message.message }}
{{ button.text }}

Brrr.... Kikker in de kou

Na twee weken kerstvakantie was het maandag zover: de eerste schooldag van het nieuwe jaar.

Afbeelding blog 'Brrr.... Kikker in de kou' Achtergrond blur afbeelding

Kleuter had er zin in. En om eerlijk te zijn was hij er ook wel weer aan toe. Die twee weken rust hadden hem echt heel erg goed gedaan. Was hij de laatste tijd vaak al rond 6 uur wakker, in de vakantie sliep hij uit tot minimaal 7 en soms wel 8 uur. Heerlijk. We hadden een uitgerust en vrolijk manneke in huis. Ook zijn zusje blijkt een uitstekende uitslaper te zijn. Zij haalde vaak 8 uur half 9 wel hoor.

Na de eerste ochtend school haalde ik Kleuter op voor de lunch. Opgewekt vertelde hij over school. Hij zei dat hij in de kring had verteld over het zwemmen in het golfslagbad, hij een nieuwe trui aan had en over het vuurwerk. Daarna volgde een ietwat onsamenhangend verhaal over een kikker met verkeerde zwembroek en zonder sjaal. Ik snapte er niets van. Terug op school werd me het kikker-verhaal langzaam duidelijk toen de juf mij aansprak. Kleuter had die ochtend blijkbaar een kleine (door mij gehaakte) kikker met blauwe zwembroek in zijn zak gedaan en die had hij in de klas laten zien. Nu lijkt die kikker op de welbekende Kikker uit het verhaal van Kikker en zijn vriendjes Haas, Rat, Varken en Eend. Alleen heeft de kikker van Kleuter dus een blauwe zwembroek aan en niet het bekende rood-wit gestreepte exemplaar. De juf vertelde dat het thema van de komende weken 'Kikker in de kou' is. In de klas stond een boekje van Kikker. Hij droeg een warme rode sjaal tegen de kou. Aha, het warrige verhaal van Kleuter was me duidelijk.

Ik besloot de kinderen in de klas van Kleuter te verrassen met een 'echte' gehaakte Kikker. Een kleine moeite met een groots resultaat. De volgende dag kwam Kleuter trots de klas in en overhandigde de juf Kikker. Ook zij was blij verrast. Want waar had ik die toch zo snel vandaan gehaald? Tsja, deze mama houdt nu eenmaal van haken ;-). Kleuter mocht Kikker aan alle kindjes laten zien. En nu staat Kikken te pronken in de klas. Met de juiste zwembroek aan en een mooie rode sjaal om zijn nek.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je