{{ message.message }}
{{ button.text }}

Broertjes

2 jongens de oudste is 5 en de jongste is bijna 2. Nooit gedacht dat je 2 totaal verschillende kinderen kunt krijgen.

Afbeelding blog 'Broertjes'

Bij onze eerste jongen ging alles zo gemakkelijk, hij sliep werd wakker huilde kreeg een schone luier dronk en ging dan na een tijdje weer lekker slapen. Hij had een ritme en daar week hij niet vanaf, hij sliep overal en bij iedereen vond hij het net zo leuk als thuis. Een heerlijke luie jongen dat totaal geen klimmer of renner of fietser was/is. Zijn interesses lagen al heel vlot bij letters, cijfers en bouwen. 

3 jaar later werd zijn  broertje geboren,  wij dachten eigenlijk dat we alles het zelfde zouden doormaken als met de eerste. Maar dat is toch wel even anders ? het is werkelijk waar een heerlijk jong, alleen wat een verschil. Onze oudste was rustig later met lopen en praten en je hoefde je gewoon geen zorgen te maken of hij ergens overheen zal klimmen of de trap op zou kruipen. Onze jongste eind deze maand wordt hij 2 is wel even een heel ander verhaal. Hij sliep van baby af aan al maar 1 x per dag, een middag dutje van altijd rond de 2 uur. Hij slaapt niet ergens anders in bed want stel je voor dat je wat mist. En zodra hij liep ging dit ook gelijk samen met de trap op voor glijbanen om daar lachend  vanaf te vliegen op banken klimmen en springen en ga zo maar door. 

Het valt mij enorm op dat hij dingen nu al uitvoert wat onze oudste met 3 jaar pas een beetje begon te doen, en dan bedoel ik het klimmen op speeltoestellen de glijbanen waar hij al vanaf gaat en het rond vliegen met de loopfiets en kleine skelter. Hij is gewoon echt nergens bang voor. Zo durft onze oudste nog niet te fietsen en gaat onze jongste met zijn skeltertje gillend van het lachen een bult af. 

Werkelijk een heerlijk stel wat zo ontzettend verschillend is van elkaar.

Is dit herkenbaar? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je