{{ message.message }}
{{ button.text }}

Broer en zus maar zo verschillend

Zijn ze wel broer en zus?

Afbeelding blog 'Broer en zus  maar zo verschillend ' Achtergrond blur afbeelding

Zoals de titel al zegt,

2 kids maar beide zo verschillend!                                                                                                                  Vince was al vanaf baby makkelijk.. tuurlijk hebben wij ook slapeloze nachten gehad''                           maar verder was hij super lief en rustig,                                                                                                          Hij met zijn blonde koppie leek dus totaal niet op mij.                                                                                   Ik ben dan ook geboren met een mongolen vlek(blauwe plek  bij de bips of stuit o.a) waarbij mijn ouders zoiets hadden van wat is dit en er ook echt gezegd werd tegen mijn vader,   bent u zeker de vader van dit meisje (mij dus ) maar het was echt 100% zeker mijn vader!                                                 Wat blijkt dat er in de familie van mijn moeders kant er Indische achtergronden zitten … en ik dus een beetje daarvan mee gekregen heb .. generatie overgeslagen … net zoals mijn neefje die had het ook! Ik was vrij donker donkere haren donkere huid dus echt Nederlands  leek ik  niet.                       Dus zoals ik al zij Vince is echt een papa kloon,                                                                                             Blonde haren blauwe ogen lichte huid.

Maar Vince was dus altijd super lief .. en rustig je kon zo heerlijk met hem in bed blijven in het weekend hem een filmpje geven en lekker tutten in bed zonder enig moeite … geen geschreeuw  nee alles was en is prima, ook was hij heel vlot met zindelijkheid met slapen in zijn grote bed zonder moeite.                                                                                                                                                       Merkte al snel dat hij ook met een jaar of 3 super zorgzaam is , een bezorgd typje altijd lief voor anderen oplettend naar mij en Rick dat er niets mis gaat en vooral zelf heel voorzichtig , zwemmen was een ramp dat was eng en onbekend net zoals parken met attracties (oud valken veen) een lift  etc etc.. moet zeggen dat het nu steeds beter gaat en hij ook wel meer durft maar hij is kwetsbaar en voorzichtig en dit maakt hem ook weer bijzonder vind ik!                                                                     Vooral het zorgen voor andere kijken of iedereen een chipje heeft kijken of Tess niet over steekt, vind dit een mooie eigenschap.. ergens zie ik die kwetsbare kant en zie ik helemaal mij erin, van uiterlijk papa maar van binnen veel van mama weg! 

Tess werd geboren en het eerste wat opviel dat ze overal haar had, op  der armen benen rug gezicht , ook was ze vrij donker haar huidje was wat getint der haren waren donker ,                             Me ouders zeiden ook meteen dit was precies jij toen jij geboren was !                                                   Eenmaal thuis in de kraamtijd kwam ik pas tot de ontdekking dat zij dus ook een blauwe plek had op haar onderrug.                                                                                                                                         Eenmaal de foto aan mijn moeder te hebben laten zien, was het duidelijk Tess had ook een mongolen vlek zij heeft dus ook de genen mee die ik ook heb buitenlands bloed.                                   Ik vind het zo bijzonder hoe dat zo kan en overgedragen word en dat het ook bij het ene kindje wel kan en het andere kindje niet kan!                                                                                                                Maar dat klopt ook wel want mijn broertje en zusje hadden ook geen vlek.


Eenmaal nu ze ouder zijn merk ik zo 2 verschillende kinderen Tess die vrij donker is  die ook echt een mama kloon is en Vince die toch meer papa is kwa uiterlijk.                                                                        En dat ik vaker met hun  op straat aangesproken word van zijn hun wel broer en zus  want ze lijkten niet op  elkaar!                                                                                                                                                                        Terwijl ze toch echt volbloed broer en zus zijn,                                                                                             En ik moet zeggen dat ik zelf ook steeds meer gezichtsuitdrukkingen herken van elkaar en ze steeds meer op elkaar vind lijken! ik zeg altijd  mijn duo penotti.

Tess

Wat een verschil kwa uiterlijk maar kwa karakter helemaal,   Tess is nu 2 jaar en ik merk echt een groot verschil met haar broer.. zij is echt een pittige temperamentvolle dame, pit nou dat zit er wel in!                                                                                                                                                                      Dat is zeker niet erg.. maar ze is niet zomaar bang, zij gaat het zwembad zo in en een attractie nou kom maar op … zij zou zo de weg over rennen en zo de trap af rennen terwijl Vince wel 3x rond kijkt of het kan.                                                                                                                                                         Klimmen klauteren nou dat doet Tess wel dat heeft ze vast van mijn moeder want die deed aan buitenspelen vies worden klimmen en  klauteren.                                                                                                                                                                         Daarin was Vince ook altijd wel netje met eten oké tuurlijk niet altijd maar over het algemeen eet hij wel schoon!     Tess .. wat is schoon ?  een wasje of  10 per week is er niets bij.                                       Het zit overal ! van kin tot aan broek shirtje, en niet alleen het eten het snot en modder doet lekker mee.                                                                                                                                                                    Is het erg, wel nee de wasmachine moet toch aan en de douche hebben we niet voor de sier toch ?  Ook is Tess een krengetje af en toe . ze walst soms echt over Vince heen net als kindjes op de opvang nou zij pakt ze wel aan dieuw je haar dieuwt ze terug … typisch meisje ? ik weet het niet hoor vaak van wel … maar dat er pit in zit dat is wel duidelijk..dat heeft ze niet van ons beide ik ben altijd de rustige onzekere troela en Rick ook,   en ook weer een verschil met Vince.                            

 Vince is altijd rustig en schreeuwt wel eens als hij zijn zin niet krijgt maar Tess daarin tegen, zo die kan er wat van het ''lucht alarm is er soms niets bij,    soms is dat een strijd met ons meisje wat moet je doen wat is goed? wat is niet goed? straffen wat doe je wel? en wat doe je juist weer niet ? Het blijft wel eens lastig en ik denk dat vele ouders zich wel hier in herkennen, je probeer van alles je doet zo je best.. maar soms helpt niets op dat moment, dan praten we over het is maar een ''FASE''  ook kwa ontwikkeling kan er toch een hoop verschil in zitten,                                                                    Waarin Vince al heel vlot was is Tess dat wat minder praten doet ze super nu en rennen lopen ze loopt met sommige dingen zelfs voor volgens het consultatie bureau,                                                     Alleen wat vlot ging bij Vince met het plassen en dus zindelijk worden is bij Tess dus niet het geval Vince was 2 en al zindelijk maar Tess heeft nu wel dat ze zegt als ze gepoept heeft en ze heeft zelfs een eigen mooie wc, waar ze vol trots op zit maar het lukt helaas nog niet .                                            Is dat erg ? wel nee elk kind heeft dus blijkbaar zijn  of haar eigen tempo en het komt vast en zeker goed.                                                                                                                                                                 Net als het peuterbedje dat was bij Vince snel gelukt de eerste dag sliep hij er meteen in! daarin Tess had er wat meer moeite mee haar vertrouwde bedje was er niet meer .. dat heeft 3 weken geduurd wat  nu goed gaat in haar bedje,                                                                                                             Maar we zitten in een fase met dat slapen slapen is drama het is huilen en krijsen wat we doen erbij blijven zitten terug in bed leggen zonder wat te zeggen en dit wel 15x herhalen.. dit hoort er bij en is ook een ''FASE'' maar het blijft soms lastig en  vermoeiend.                                                                                                                                                        Al met al is er dus wel degelijk verschil tussen onze kindjes van uiterlijk tot innerlijk en dat maakt ze beide uniek!                                                                                                                                                   

Net zoals alle ander kindjes , ben benieuwd of jullie je hier in herkennen?                                                                                                                                                                            

Zij zijn dan ook wel mijn alles en ben ik beren trots op hun alle bij! 

mijn liefste ''DUO PENOTTI''                                              


Afbeelding blog 'Broer en zus  maar zo verschillend '

Dit ben ik ( mama ) als baby

Afbeelding blog 'Broer en zus  maar zo verschillend '

Vince met papa

Afbeelding blog 'Broer en zus  maar zo verschillend '

mama en Vince

Afbeelding blog 'Broer en zus  maar zo verschillend '

baby Tess

Afbeelding blog 'Broer en zus  maar zo verschillend '

met mijn DUO PENOTTI

Afbeelding blog 'Broer en zus  maar zo verschillend '

super trots op het potje zitten maar helaas nog niet gelukt! is niet erg schat alles op zijn tijd!

Afbeelding blog 'Broer en zus  maar zo verschillend '

papa en Tess

Afbeelding blog 'Broer en zus  maar zo verschillend '

broer en zus

Afbeelding blog 'Broer en zus  maar zo verschillend '

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je