Snap
  • Kind

broekplassen!! DRAMA!!

Mijn dochter van 4.5 blijft broekplassen en ben inmiddels door alle opvoedkundige tips heen

tips gezocht, 

Op dit moment zitten mijn man en ik met de handen in het haar, mijn dochter van 4.5 blijft zeer regelmatig in haar broek plassen. 

We hebben de volgende dingen geprobeerd (allemaal voor langere tijd) 

* beloningsysteem (de hele dag droog is een sticker, vol blaadje is een activiteit naar keuze) 

* positief gedrag prijzen , negatief gedrag negeren

* positief gedrag prijzen , negatief gedrag straffen

* het hele gedrag omtrent broekplassen negeren. 

* gezegd dat er maar 1 reservebroek p/d is. 

* uitgelegd dat het vies is en stinkt. En dat straks kindjes haar uitgaan lachen. 

* continu blijven zeggen "ga je even plassen" 

Niks hielp voor langere periodes. Bij alle manieren gaat het een dag of 2 a 3 goed en is ze de hele dag droog. Maar daarna plast ze zomaar 5 keer per dag in der broek. 

Ik heb niet het idee dat het mediche is want als ik haar nieuwe kleren aan doe (alleen eerste dag) plast ze niet in der broek dan zegt ze aannhet einde van de dag: "ik heb niet in me broek geplast hoor mama, want dat vind ik zonde".

Als ze in der broek geplast heeft reageerd ze hier niet op ze gaat gewoon door met wat ze deed. Hoe kan ik dit aan pakken?? Want inmiddels begint mijn andere dochter van 3 ook weer in der broek te plassen! 

9 jaar geleden

Al dit doen wij inmiddels al ruim een jaar. Vaste tijden, uitleg geven, zelf laten omkleden (ook gezegt dat dit meer tijd kost dan even een plasje doe) enz. Enz..

9 jaar geleden

Zoals ik al zei heel slecht die spekjes.. En ben ook niet van het omkopen met snoep... mn zoontje was 2 en ik heel trots, we hebben het gewoon leuk gehouden. Hij kreeg eigenlijk nog geen of nauwelijks snoep (hij wordt nu, bijna4, nog blij van droge rijstekoeken en rozijntjes) dus ik vond die 5/6 spekjes voor een paar dagen niet zo'n punt. Na een dag of 3 reageerde ik ook al een stuk gewoner niet meer alsof het feest was en zo ging hij het ook weer normaler vinden en vergat de spekjes. Als hij er niet naar vroeg gaf ik ook geen. Er zijn idealere manieren van zindelijkheidstraining maar deze werkte voor ons.

9 jaar geleden

Hier is het allemaal heel goed gegaan gelukkig alleen de laatste tijd heeft hij weleens een ongelukje omdat hij denkt dat hij iets mist. Ik zou ook op vaste tijden naar de wc gaan, ook uitleggen dat als zij er zelf niet aan denkt jij dat moet doen en ze dan vaker dan nodig is gestoord wordt met spelen. Ik zeg bijvoorbeeld ik tel tot 10 en als je dan niet hoeft hoef je niet. Dan bij opstaan naar de wc, voor het naar school gaan naar wc, ook afspraken maken met meester of juf om dit rond pauze's te doen. Thuis eerst naar de wc, weer naar de wc voor ze gaat buiten spelen of naar de winkel enz. En je kunt natuurlijk ook eens zeggen als ze samen een spelletje wil doen dat je geen tijd hebt want jij moet alle kleertjes en beddegoed nog wassen. Hoop dat ze zich er snel bewust van wordt. Succes! Ja, en nog ene, misschien heel heel slecht.... Toen mijn zoontje het naar de wc gaan aan het leren was kreeg hij elke x een spekje of dat nu smorgens voor de boterham was of 5 min voor hij naar bed ging. wel alleen als hij ook werkelijk een plas deed maar hij ging graag naar de wc. Dit heb ik maar een week of 10 dgn gedaan, tijdens het afbouwen vergat hij het spekje vanzelf al..

9 jaar geleden

Hier hebben mijn dochter ook nog wel eens 'ongelukjes' (omdat ze geen tijd maken om naar de wc te gaan). Ik heb op een gegeven moment ingesteld dat ze zelf hun rotzooi op moeten ruimen. Wie weet helpt dat een beetje. Succes ermee. 's nacht gaat het bij de oudste van 6 al sinds haar 4e goed. Bij de tweede van 5 is het een tijdje goed gegaan 's nachts, maar gaat het al weer bijna 2 jaar niet goed, zelfs met luier moeten we nog ongeveer 1 keer per week het bed verschonen halverwege de nacht.