{{ message.message }}
{{ button.text }}

​Boeken maken nog slimmer dan gedacht!

Dat boeken lezen bijdragen aan intelligentie en succes is bekend. Maar wat blijkt, zelfs opgroeien in een huis vol boeken is ook al goed!

Afbeelding blog '​Boeken maken nog slimmer dan gedacht!'

Het hebben van veel boeken blijkt voor een opgroeiend kind, gelinkt te zijn aan de hoogte van het salaris later. Heuh? Wat? Ja, het hebben (dus niet perse gebruiken) van boeken blijkt gelinkt te zijn een hoger salaris.

Dit onderzoek is verricht door onderzoekers van de Universiteit van Pandova in Italië onder een groot aantal mannen. Hieruit bleek dat de mannen die 1 boekenplank vol boeken in huis hadden, 5 procent meer verdienden. Mannen met meer dan een boekenkast zelfs 21 procent.

Maar hoe kan dit nou? Nou, op zich is het best logisch. Het hebben van boeken in huis en het aangezicht ervan in het dagelijks leven stimuleert kinderen meer om te lezen. Te zijn zogezegd gewend aan boeken en grijpen er dan ook eerder naar. Ofterwijl deze kinderen zijn dus eerder geneigd om te lezen en dat is weer bevorderlijk voor je prestaties.

Ik kon in het onderzoek niets terugvinden over het type boeken en volgens mij maakt dat niet uit. Het zou dus al kunnen lonen een plank vol Jip en Janneke boeken te hebben, net zoveel als een plank vol klassiekers. Maar ik denk dat je zelf niet perse heel plezier beleeft aan een plank vol kinderboeken. 

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je