{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bodyshaming

Afbeelding blog 'Bodyshaming' Achtergrond blur afbeelding

Lieve mevrouw van het consultatiebureau,

Het was vast niet zo bedoeld. En misschien ligt het aan mij. Maar na drie jaar kwam ik gister voor het eerst met een rotgevoel terug van een bezoekje aan jullie. 

Pas thuis kon ik precies mijn vinger erop leggen. Ik was boos en verdrietig omdat mijn drie jarige dochter nu al werd weggezet als "te dik dus niet goed". 

Dat ze Hollands welvaren is weten we allang. Dat er een stuk aanleg meespeelt ook. Dat het een super vrolijk, slim en gezellig meisje is ook. 

Wij geven haar mee dat ze goed is zoals ze is. Dat we trots op haar zijn voor wie en hoe ze is. Hoe ze zonder gene hele shows opvoert voor iedereen die wil kijken. Elke week vol overgave danst op dansles. Stapelgek is op haar broertje en voor hem zorgt. 

Natuurlijk willen we graag weten of er geen medische oorzaak is voor dat het feit dat ze te zwaar is. Gezondheid is altijd het belangrijkst. 

Maar het begon al met dat we gister pas hoorden dat wij wel met drie jaar moesten komen omdat ze vorig jaar ook al aan de bovenkant van het lijntje zat. Prima, maar had best bij het maken van de afspraak gezegd mogen worden.

Na het bespreken van eetpatroon (prima, net zoals vorig jaar), kwam de vraag " heeft ze aanleg?". Natuurlijk had ik moeten zeggen "kijkt u maar eens goed naar mij" maar zo bijdehand ben ik altijd pas later. 

Maar ja aanleg is er.  Het is goed idee om te laten nakijken of er soms iets aan de hand is.

Is het vervolgens handig om in het bijzijn van onze alles-horende-papegaai de volgende dingen te zeggen? 

"Ze lijkt er zelf helemaal geen last van te hebben, ze is zo vrolijk en gezellig". Wederom thuis had ik natuurlijk moeten zeggen dat ze natuurlijk geen last heeft van ze is drie en denkt nog niet in dik en dun.

"Als ze straks naar school gaat word ze gepest." Pardon?  Ik ben niet gek en weet dat kinderen meedogenloos zijn maar zullen we er niet maar vanuit gaan dat iemand gepest word? 

Toen ik vandaag mijn gal spuugde bij een collega en zij het bodyshaming noemde wist ik waar de nagel zat..zo jong nog en nu al op je uiterlijk beoordeeld worden. Belachelijk. 

En natuurlijk gaan we naar de kinderarts. Gezondheid boven alles.  Maar het is ook belangrijk dat mijn slimme, knappe, actieve en grappige peuter zich lekker in haar vel voelt. 


Tot de volgende keer mevrouw. Hopelijk kunnen we dan door 1 deur. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je