{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bodhi eet vegetarisch

Afbeelding blog 'Bodhi eet vegetarisch ' Achtergrond blur afbeelding

Ik hoor je denken... Nee hij komt niks te kort. Ik ben geen milieuactivist of een mega vegan mens, geen geitenwollen sok of boomknuffelaar (niet dat daar iets mis mee is), maar ik ben niet gek op vlees en alles wat erbij komt kijken. Eet het uitzonderlijk als ik buiten de deur eet en ben me er dan bewust van.

Van jongs af aan eet ik weinig vlees. Toen ik zwanger was sloot ik vlees eigenlijk bijna helemaal uit, puur omdat ik er ook geen trek in had en me nog bewuster was van mijn voeding. Toen Bodhi van melk over ging naar vaste voeding begonnen we met groentes en fruit en langzaam naar echte maaltijden. Ik vond het zo gek om hem ineens vlees te geven. Het voelde niet goed. Ik heb dit overlegd met de GGD en kinderarts en zij vertelde mij dat als Bodhi voldoende ijzer, eitwitten en b12 uit andere voeding haalt het prima is. Hij eet zo nu en dan een visje voor de omega en een eitje.. Melk doen we kokos, soja of haver en dat was het. (Omdat bodhi ook een koemelk allergie heeft) 

Bodhi groeit als kool, niet te groot niet te klein, niet te dik niet te dun.

Nu hoor ik je weer denken wat als hij ouder is en zich er bewust van is en wat als Bodhi bij een vriend eet?


Mijn vader gaf hem een frikandel en zei toen oja dat is ook vlees.. 

Bodhi is nu ook vaak bij een van zijn opa’s en oma’s. We hebben ons voorkeur uitgesproken en zij staan er volledig achter. Hoewel onze ouders iets meer van de oude stempel zijn (vis, vlees ,aardappels en groenten) vinden ze het nog wel eens wennen. Mijn vader gaf hem een frikandel en zei toen oja dat is ook vlees.. hahah het gebeurt dan ook wel eens dat bodhi per ongeluk een spekje uit de stamppot mee eet, maar dat vinden we helemaal oké. ( het staat gewoon niet op ons menu) Als hij wat groter is en het wil eten of op een kinderfeestje is, zullen wij de laatste zijn die het hem verbieden. Maar zolang het niet hoeft slaan we het over. Als hij het begrijpt willen we het hem uitleggen, zodat hij in elk geval bewust is van het feit dat er een dier dood is gegaan voor het stukje vlees op je bord.

Hoe sta jij er tegen over? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je