Snap
  • Kind
  • Voeding
  • babyvoeding
  • Vegan
  • vegetarisch
  • vegetarier
  • babyhapjes

Bodhi eet vegetarisch

Ik hoor je denken... Nee hij komt niks te kort. Ik ben geen milieuactivist of een mega vegan mens, geen geitenwollen sok of boomknuffelaar (niet dat daar iets mis mee is), maar ik ben niet gek op vlees en alles wat erbij komt kijken. Eet het uitzonderlijk als ik buiten de deur eet en ben me er dan bewust van.

Van jongs af aan eet ik weinig vlees. Toen ik zwanger was sloot ik vlees eigenlijk bijna helemaal uit, puur omdat ik er ook geen trek in had en me nog bewuster was van mijn voeding. Toen Bodhi van melk over ging naar vaste voeding begonnen we met groentes en fruit en langzaam naar echte maaltijden. Ik vond het zo gek om hem ineens vlees te geven. Het voelde niet goed. Ik heb dit overlegd met de GGD en kinderarts en zij vertelde mij dat als Bodhi voldoende ijzer, eitwitten en b12 uit andere voeding haalt het prima is. Hij eet zo nu en dan een visje voor de omega en een eitje.. Melk doen we kokos, soja of haver en dat was het. (Omdat bodhi ook een koemelk allergie heeft) 

Bodhi groeit als kool, niet te groot niet te klein, niet te dik niet te dun.

Nu hoor ik je weer denken wat als hij ouder is en zich er bewust van is en wat als Bodhi bij een vriend eet?

Mijn vader gaf hem een frikandel en zei toen oja dat is ook vlees.. 

Bodhi is nu ook vaak bij een van zijn opa’s en oma’s. We hebben ons voorkeur uitgesproken en zij staan er volledig achter. Hoewel onze ouders iets meer van de oude stempel zijn (vis, vlees ,aardappels en groenten) vinden ze het nog wel eens wennen. Mijn vader gaf hem een frikandel en zei toen oja dat is ook vlees.. hahah het gebeurt dan ook wel eens dat bodhi per ongeluk een spekje uit de stamppot mee eet, maar dat vinden we helemaal oké. ( het staat gewoon niet op ons menu) Als hij wat groter is en het wil eten of op een kinderfeestje is, zullen wij de laatste zijn die het hem verbieden. Maar zolang het niet hoeft slaan we het over. Als hij het begrijpt willen we het hem uitleggen, zodat hij in elk geval bewust is van het feit dat er een dier dood is gegaan voor het stukje vlees op je bord.

Hoe sta jij er tegen over? 

3 jaar geleden

Ja juist, daarom hier alleen bio- vlees en vis. 👍

3 jaar geleden

Ja dat b12 is wel een ding. Ik slik daar zelf ook pillen voor.. Maar volgends vele (Ggd en arts) haal je deze tijd bijna geen b12 meer uit vlees door dat het vaak bewerkt is. Wij eten daarom maar wat extra bonen, spinazie en melk soorten met toevoeging van b12. Gelukkig gaat dat mega goed. Maar kan me voor stellen dat je toch van alles wilt meegeven en dan wat voorzichtiger bent. Ik kan wel zeggen dat het super makkelijk en er zo veel andere dingen zijn wat de kids lekker vinden ,maar dat weet je zelf natuurlijk wel als vegetariër hahah xx

3 jaar geleden

Ik eet zelf vegetarisch, maar vind t belangrijk voor mijn kind dat het alle bouwstoffen mee krijgt, dus eet hij vis, vlees of ei. B12 tekort komt veel voor in de familie. Speelt ook mee dat hij makkelijk gevoelig reageert op nieuwe voeding, dus hier ook veel groenten, vlees/vis/ei en aardappelen/pasta. Mijn kind vindt vlees het minst lekker, ik zie wel hoe het zich ontwikkelt. Als Bodhi het hier goed op doet, lekker doen! 👍