{{ message.message }}
{{ button.text }}

♡Bo naar het kinderdagverblijf♡

*Onze keuzes met het kinderdagverblijf*

Afbeelding blog '♡Bo naar het kinderdagverblijf♡' Achtergrond blur afbeelding

Toen ik zwanger was,  en nog werkte waren we het meteen eens dat ons kindje zoizo ook naar het kinderdagverblijf zou gaan. Helaas zijn de wachttijden lang dus met 10weken zwangerschap waren wij het al snel eens over een gezellige locatie wat erg vertrouwd voelde, en stond ons nog ongeboren kindje al ingeschreven.

De bedoeling was dat ik bleef werken en dat de kleine naar het kinderdagverblijf zou gaan en dat mijn moeder een oma dag zou hebben. Helaas liep alles anders met mijn gezondheid, en ging ik na mijn zwangerschapsverlof nog niet aan het werk. 

Aangezien wij al een plekje toegewezen hadden gekregen bij het kinderdagverblijf waren wij het snel eens dat Bo toch zou gaan wennen. Ik had hier erg veel moeite mee in het begin gezien onze begin situatie met Bo waar ik eerder over schreef in mijn blogs. We hadden een een strikt rust en regelmaat schema ,ook lag ze ingebakerd. Hier hebben we over gepraat bij de locatie,  en wij werden gerustgesteld dat het goed zou komen. De afspraak was 2x een wen ochtend en daarna zou ze 2 ochtenden in de week lekker gaan doorbrengen bij de andere kindjes.Dit is wel aangepast ivm dat ik thuis ben. Dus wel minder opvang als dan ik wel zou werken.

Toen Bo 15 weekjes oud was , was het dan zover , ik  liep met lood in mijn schoenen naar binnen, maar ik stond er volledig achter. Ik denk dat ik wel 20min heb verteld wat ze moesten doen met haar , ik verontschuldigde mij voor me onzekerheid, waarop ik te horen kreeg dat het heel normaal is als je je kindje de eerste paar keer weg brengt. Met dikke krokodillen tranen liep ik weg,  shit waarom doe ik dit...de hele ochtend dacht ik alleen maar aan Bo maar ook in mijn gedachten dat dat gevoel wel zou gaan zakken en dat wij samen besloten hadden dat we dit goed vinden voor Bo en ook voor mij ik moest gaan werken aan mijn herstel.

Uiteraard was ze nog erg klein , en net zoals thuis sliep en at ze er bijna alleen maar in het begin.   Maar eigenlijk ging het vanaf het begin erg goed,  de meiden die er werken zijn zo onwijs lief,  geen aandacht te kort voor ons kleine moppie. Toch liep ik zo ongeveer de eerste 3weken met tranen in mijn ogen weg, daarna zakte het en kon ik haar met minder emotie achter laten.

Het kinderdagverblijf heeft voor ons wel 1 groot nadeel gekend en nu stiekem nog steeds en dat is het ziek zijn.  Manmanman in haar eerste levensjaar is ze zo vaak ziek geweest, er hoefde maar 1 kindje te zijn die iets had, en Bo kreeg het ook. Ik kreeg ook vaak te horen, het is alleen maar goed om antistoffen op te bouwen maar ik kan je zeggen op een gegeven moment ben je er wel echt klaar mee, na oorontsteking,verkoudheid, buikgriep,kinderziektes.

Het eerste jaar is heel snel voorbij gegaan, Bo gaat nog steeds 2 halve dagen momenteel, en ze heeft er zoveel plezier. Ze is nu bijna 15maanden en gaat nu echt meer spelen , toen ze 13 maanden was is ze ook gaan lopen. Waardoor ze nog actiever is geworden. 

Als ik haar nu weg breng groet ze de juffrouwen met een flinke glimlach en kletst ze er meteen op los , in haar schriftje waar ze altijd iets in schrijven staat ook altijd dat Bo het zo leuk vind om met zijn alle te zingen en boekjes te lezen. Toen ze jarig was, was het ook 1 groot feest met toeters en bellen, daar heeft ze zo van genoten.

En sinds ze loopt maakt mijn hart een sprongetje als ik haar op haal kijk ik altijd eerst stiekem door de deur wat ze aan het doen is,  en als ze mij dan ziet dan komt ze met zwaaiende armpjes en een dikke glimlach naar me toe gelopen.

Ik ben zo blij met onze keuze om haar toch naar het kinderdagverblijf te doen,  hier wat voordelen die wij ervaren.

*ze is erg sociaal met dingen delen *kan samen spelen met kindjes ze vind dat ook heel leuk * kan ook heel goed zelf spelen *haar ontwikkeling gaat soms met sprongen vooruit*Bo heeft dan ook iets anders aan haar hoofd dan alleen mama *

En natuurlijk het aller schattigste papa en mama krijgen super leuke knutsel werkjes met speciale gelegenheden , daar kan geen duur cadeau tegenop(zie hoofd foto).

Iedereen maakt andere keuzes en je moet vooral doen wat goed voelt. Dat is het allerbelangrijkste.

Dit is onze keuze geweest, en we zijn er nog steeds heel blij mee en Bo ook, dat weten we zeker ik haal haar altijd vrolijk op♡!!!

Gaat jullie kindje naar de opvang?

Liefs X Samantha*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je