{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blote-pootjes-in-de-modder-pad

In de vakantie heb ik af en toe zo'n dag dat ik merk dat de kinderen weer een nieuwe stimulans nodig hebben, maar heb ik niet zo'n puf om grote dingen te gaan ondernemen, wanneer manlief aan het werk is en ik alleen met onze kids ben. Nou had ik een van m'n leerlingen weleens gehoord over de A. Vogeltuinen...

Afbeelding blog 'Blote-pootjes-in-de-modder-pad'

Op naar 't Harde. Op een dag die warm zou worden, dus veel drinken mee. Ik had eigenlijk geen idee wat ik kon verwachten en wist alleen waar het was en dat het gratis was ;-) Mooie bloemen, planten, geneeskrachtige kruiden (geen idee, ik heb er niet zoveel verstand van) lonkten al toen ik de auto wegzette. We liepen wat en zagen toen het 'blote-voeden-pad' bordje. Aha. Nou, hup slippers uit en kom maar op. De kinderen vonden het wel aardig, beetje over het gras lopen, plantjes kijken, maar echt bijzonder... nee. Tot de eerste interessante bak verscheen: eentje met zompige klei. Ik had het amper ontdekt of mijn zoontje sprong er enthousiast in. Mijn dochtertje keek even bedenkelijk. Toen ik er zelf ook inliep ging ze mee. Oo, wat was dat lekker! Nee, echt serieus, dit wilde ik mee in de achterbak naar huis nemen. Volgende bak. Stenen. Hmm, minder. Hardere en zachtere zandsoorten, ook wel aardig. Zo liepen we verder en hadden we eigenlijk met simpele dingen uit de natuur veel lol. Aan het einde van het pad stond een pomp. Handig hoor, heb ik net 6 voeten gewassen, stap je zo weer in de viezigheid om van de pomp af te komen. Nouja, in de auto lagen nog wel wat snoeten- alias voetenpoetsers. Verderop waren een aantal onderdelen die bij het klim-en-klauterparcours hoort, maar het was zo heet! Je liep er pal in de zon. De kinderen genoten wel weer op het klimrek waar ze zand konden scheppen en konden optakelen. Bij de auto nog even onder de bomen de laatste pakjes Wicky leeggedronken en geconstateerd dat we het echt leuk hadden gehad. 's Avonds was het eerste wat de kinderen zeiden toen papa thuiskwam: de volgende keer moet jij mee papa (o, komt er een volgende keer dan?) Ik zou er zeker geen kilometers voor rijden, maar als je toevallig eens in de buurt komt, dan is het best leuk.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je