{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 72: Eindelijk een kleine 'papegaai' in huis!

In eerdere blogs lazen jullie over onze weg naar de KNO arts, met als resultaat: de operatie van onze zoon (buisjes). Hier even een update.

Afbeelding blog 'Blog 72: Eindelijk een kleine 'papegaai' in huis!' Achtergrond blur afbeelding

Op woensdag 9 maart 2016 was het zover: onze zoon werd geopereerd en kreeg in beide oren buisjes. Inmiddels zijn wij alweer 11 dagen verder, dus vond ik het wel weer even tijd voor een update. 

Tussen de 1 en 2 jaar oud heeft onze zoon vele oorontstekingen gehad. Hij liep duidelijk achter in zijn spraak, maar we hadden constant de hoop dat de oorontstekingen over zouden zijn na het doorkomen van zijn laatste kiezen. Helaas was dit niet het geval en dus werd er een operatie gepland. 

Vlak voor de operatie begon onze kleine vriend steeds meer woordjes te zeggen, mede doordat hij sinds januari in ieder geval twee ochtenden per week naar de peutergroep gaat. De meeste woordjes die hij zei waren veelal nog steeds in 'brabbeltaal'. Oftewel: hij was meestal onverstaanbaar. Sommige klanken vervormde hij. Iets wat natuurlijk niet heel raar is, als je erbij stil staat dat hij ongeveer 1 jaar lang vocht achter zijn trommelvliesjes heeft gehad. Hierdoor was zijn gehoor duidelijk niet wat het zijn moest. 

Inmiddels is zijn operatie achter de rug. Meteen dezelfde dag merkten we al een verschil. Sommige mensen zullen denken dat dit onzin is, maar zelfs de oudere kindjes die gelijktijdig geopereerd zijn met onze zoon, gaven zelf meteen na de operatie aan al beter te horen. Dus waarom zou dit bij onze zoon niet zo zijn?
De KNO arts had bij onze zoon dan ook best wat vocht achter zijn trommelvliesjes weggezogen voordat de buisjes werden geplaatst, dus dit maakte meteen al een duidelijk verschil. Ook de dagen na de operatie kwam er nog veel vocht 'los'. Dit liep uit zijn oren en neus, waardoor hij last had van een flinke verkoudheid. 

De dag van de operatie begon hij al steeds meer te zeggen. Ook woorden die hij daarvoor nog nooit gezegd had. Denk hierbij onder andere aan woorden zoals: aopen (afgelopen), bij (als hij ergens niet bij kan), klaar, af en rennen.

De dagen erna werden dit er steeds meer. Hij wordt ook steeds beter verstaanbaar. Hij zingt (op zijn manier) mee met liedjes en probeert alles na te zeggen wat hij hoort. Zo zegt hij nu ineens 'Ahoy' wanneer Piet Piraat op staat en zingt hij 'Gloria' mee met een verjaardagslied. Dit is soms best hilarisch.

Maar, wat zijn wij ontzettend blij met onze kleine papegaai in huis! Sommige mensen zullen best wel eens moedeloos worden van het steeds worden nagepraat door hun peuters. Wij daarentegen zijn alleen maar blij en enthousiast. We zijn zo ontzettend dankbaar voor alle vorderingen die hij nu maakt in zijn taal. Het is echt een fantastische bevestiging dat wij er goed aan hebben gedaan hem te laten opereren!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je