{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog #6 Kerst is weer voorbij gevlogen

En de kerststress ook

Afbeelding blog 'Blog #6 Kerst is weer voorbij gevlogen'

Kerst is weer voorbij en ik hoor een hoop gezucht van opluchting om mij heen. Op een één of andere manier leven we er altijd graag naar toe, maar hoe dichterbij hoe meer stress. En als de dagen dan weer voorbij zijn kunnen we weer opgelucht ademhalen. Hoe komt dat toch, dat we vlak voor kerst vaak zo gestrest zijn? De meeste supermarkten en winkels zijn immers tot en met de eerste kerstdag nog open. Maar misschien juist daarom. Alles is nog tot het laatste moment open, dus gaan we ook alles pas op het laatste moment doen, gewoon omdat het kan, toch?

Afbeelding blog 'Blog #6 Kerst is weer voorbij gevlogen'

Nu heb ik een goed excuus, ik werk in de horeca waar we gewoon volle bak open zijn rond kerst en als afdelingshoofd ben je ook volle bak aanwezig. Dat is soms een nadeel, maar eerlijk is eerlijk, het zijn vaak wel de gezelligste periodes op het werk.
Maar ik hoor het ook van mensen die een aantal dagen voor kerst al vrij zijn, wat doe je met die vrije dagen dan? Toch op het laatste moment nog cadeautjes kopen, toch op het laatste moment nog boodschappen doen, toch op het laatste moment je huis aan kant maken en dat alles voor het ‘verplichte’ familie diner! 

Ik zeg verplicht tussen aanhalingstekens, omdat vele het als een verplichting zien. Ik niet, ik zie het als iets gezelligs. Ik haat winter, maar ik hou van kerst. Alles is gezellig versierd, de sfeervolle lichtjes zijn weer uit de kast getrokken, de kaarsjes zijn weer aangestoken en natuurlijk de cadeautjes! En dan bedoel ik niet per se de cadeautjes die voor mij zijn gekocht, natuurlijk vind ik dat leuk, maar eerlijk is eerlijk, ik vind het nog leuker om cadeautjes voor andere te kopen. Soms loop je ergens tegen aan en denk je, ja! Dat is het perfecte cadeau! En dan kan ik gewoon niet wachten tot diegene jouw cadeau, die je met liefde hebt gekocht en leuk heb ingepakt weer uitpakt en oprecht blij is, of niet, natuurlijk.

Afbeelding blog 'Blog #6 Kerst is weer voorbij gevlogen'

Veel mensen zien kerst ook als iets commercieels. Misschien is dat het ook wel, als je dan weer hoort hoeveel er gemiddeld per huishouden wordt gespendeerd aan cadeaus dan kan je het best commercieel noemen. En waarom geef je elkaar cadeaus met kerst? Waarom niet gewoon spontaan? Tja, daar heb je best een punt. En toch vind ik het leuk om met de hele familie bij elkaar te zijn met alle cadeautjes onder de boom waar iedereen moeite voor gedaan heeft. Het is niet bepaald spontaan nee, maar wel super gezellig!

Voor Rocci was dit zijn tweede kerst. Hij is er nog kapot van! Maar ook hij is zeker verwend, misschien nog wel het meest van iedereen.
Hij begrijpt er alleen nog vrij weinig van. Hij opent het cadeautje, denkt leuk, speelgoed! Gaat er mee spelen. Even later krijgt hij nog een cadeautje, denkt weer leuk en gaat er mee spelen. Nog een cadeautje, maar ondertussen weet hij niet meer waar hij mee moet spelen. Dus dan laat je op een gegeven moment maar wat speelgoed in de doos zitten.
Wat ik heel mooi vind om te zien is dat Rocci van gezelligheid houdt en graag alle gasten entertaint, maar gelukkig kan hij ook heel lief spelen, vooral met zijn nichtje Lana!
Des al niet te min heeft hij zich zeker vermaakt, maar moet hij wel flink bijkomen van deze drukke periode. Alleen oud en nieuw nog en dan hebben we het voorlopig even gehad!

Afbeelding blog 'Blog #6 Kerst is weer voorbij gevlogen'

Al met al en ondanks ik tweede kerstdag gewoon moest werken, hebben we weer een onwijs gezellige kerst gehad met veel kerststress! Nu op naar oud en nieuw en dan mag het van mij weer heel snel lente/zomer worden! Weg met dit vieze weer en weg met de kou! Brrrrrrr.

Wat hebben jullie gedaan met kerst en hoe stressvol waren jullie voorbereidingen? Let me know!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je