{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 55: Bonte Avond in Sesamstraat

Na lang wachten was het eindelijk zover: onze zoon ging voor het eerst mee naar het theater! Uiteraard wel naar een kindervoorstelling ;)

Afbeelding blog 'Blog 55: Bonte Avond in Sesamstraat'

Een lange tijd geleden kocht ik de kaartjes voor deze voorstelling. Ik vond het wel even spannend, want onze zoon is nog maar 25 maanden. Zou hij wel een uur lang stil kunnen zitten om naar deze voorstelling te kijken? Zou hij zich wel netjes gedragen? Toch vond ik het belangrijk om het uit te proberen. En mede omdat onze zoon Sesamstraat zo leuk vindt, durfde ik het wel aan.

De voorstelling
De bekendste straat ter wereld viert zijn 40e verjaardag. Er wordt een bonte avond georganiseerd waar enkele bewoners hun talenten laten zien. Zo doet Tommy een goocheltruc, zingt Ernie de sterren van de hemel, Bert laat zien hoe goed hij kan lezen en Roos doet een dansje. Maar Elmo? Heeft Elmo ook wel een talent?

Wat onze zoon ervan vond
Nadat we onze plaatsen hadden gevonden, duurde het niet lang voordat de voorstelling begon. Zo'n 5 minuten lang heeft onze zoon alles aangewezen en gevraagd: 'Dat nou?' En deze Mama heeft hem uiteraard heel geduldig uitgelegd over het gordijn op het toneel, de lampen erboven en alle Papa's, Mama's en kindjes in de zaal die ook kwamen kijken naar Sesamstraat. 

Toen gingen de deuren dicht en de lampen wat zachter. Ze gingen niet helemaal uit, wat uiteraard wel zo kindvriendelijk was!
Onze zoon vond het erg spannend en kroop dicht tegen me aan. Al snel hoorde hij de stemmen van Bert en Ernie achter het dichte gordijn vandaan komen. Dat toverde een flinke lach op zijn gezicht.
Ik heb dan ook hier en daar delen van de voorstelling gemist, omdat ik er enorm van genoot om naar onze kleine man te kijken en zijn reacties op het geheel.. 

De voorstelling is slim opgebouwd. Eerst komt Roos op. Een 'gewoon' meisje. Tijdens haar openingsnummer zie je even snel alle 'poppen' en daarna gaan ze weer even weg. Hierdoor schrok onze kleine man niet zo erg en kon hij langzaam wennen. Vooral Tommy leek hij erg eng te vinden, maar dat kwam voornamelijk door zijn stem (vermoed ik). 

Gaandeweg ging onze zoon helemaal in de voorstelling op. Hij zat mee te lachen, mee te klappen, wees af en toe iets aan op het toneel. Hij bleef keurig zitten op zijn stoel (had ik niet verwacht) en ook bleef hij rustig (nog iets wat ik niet verwacht had, meestal is hij erg druk uit enthousiasme). 
Terwijl andere kinderen na een uur echt wel met hun gedrag begonnen te tonen dat het genoeg was geweest: huilen, dreinen, (weg)lopen, bleef onze zoon nog steeds gefascineerd zitten kijken. Na afloop waren wij de enige mensen die nog in de zaal waren.. ;)

Op de foto met...
Vlak na de voorstelling kwamen alle hoofdrolspelers naar de foyer om met de kinderen op de foto te gaan. Dit ging redelijk snel en zonder ruzie. We besloten eerst onze zoon even te verschonen, wat ook wel nodig was na deze lange zit. Toen we terug kwamen, konden we zo bij alle 'poppen' doorlopen. 
Onze zoon vond het allemaal best spannend, maar ging toch bij iedere 'pop' op schoot zitten voor de foto.. Een prachtige herinnering voor later!

Een aanrader!
Voor mensen met jonge kinderen die Sesamstraat leuk vinden: deze voorstelling is absoluut een aanrader! Het kost wel een paar centen (volwassenen betalen € 18,- voor een kaartje), maar het is gegarandeerd een leuke middag uit voor groot en klein! Zelfs mijn man heeft ervan genoten en dat wil echt wel wat zeggen.. ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je