{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 51: melkgebit eindelijk compleet!

Het heeft al met al 25 maanden en 1 week geduurd, maar het is nu eindelijk zover! Het melkgebit van onze zoon is helemaal compleet..

Afbeelding blog 'Blog 51: melkgebit eindelijk compleet!'

Onze zoon was altijd vrij snel met het krijgen van tandjes. Zijn eerste tandje kreeg hij toen hij 6 maanden en 1 dag oud was. Daarna volgden de andere tanden in rap tempo. Zijn vier bovenste voortanden kreeg hij zelfs allemaal tegelijk!

Over het algemeen heeft onze zoon zich altijd goed gedragen bij het krijgen van zijn tanden. Nooit gehuild, nooit ziek. Het is dat wij regelmatig zijn mondje controleerde en dat hij flink kwijlde. Anders zou je niet eens in de gaten hebben gehad dat hij überhaupt met tandjes bezig was!

Maar toen kwam het moment dat hij zijn kiezen kreeg.. Daar heeft hij beduidend meer last van gehad. Bij de eerste kiezen die doorkwamen had hij veel last van bijtgedrag. Alles verdween in die periode in zijn mond en hij kauwde overal op! Het maakte hem niet uit of dit een (gekoelde) bijtring was of een kattengrindje dat hij per ongeluk op de grond vond. (Bah!)

En toen.. maandenlang niks! Geen nieuwe kies, geen pijn, niet ziek, niet kwijlen en zijn bijtgedrag werd weer minder.. Ideaal! We bleven zijn mondje controleren, maar zagen de laatste vier (achterste kiezen) maar niet doorkomen. Heel even dachten we dat er misschien geen ruimte was in zijn kleine mondje voor deze laatste vier kiezen.. Maar een paar weken voor zijn 2e verjaardag kwam hij dan toch eindelijk: de eerste achterste kies.. 

Onze zoon was hier hangerig en koortsig van. Maar op zich was het goed te doen. En daarna hadden we weer een paar weken niks. 

Maar de afgelopen 17 dagen waren een drama! Zijn laatste 3 kiezen kwamen er eindelijk aan.. Onze zoon is tot 2x aan toe enorm ziek geweest. In de kerstvakantie wilde hij maar niet liggen en slapen. Hij was echt duidelijk niet lekker. Hij bleek een oorontsteking te hebben en dus aan de antibiotica. Toen we dachten dat het eindelijk iets beter ging, was dat helaas te vroeg gejuicht. Deze week kwamen de laatste twee kiezen en weer had hij koorts, was hij hangerig én had hij weer een oorontsteking. Nu dus weer aan de antibiotica.

Zijn melkgebit is nu in ieder geval compleet! Onze zoon knapt rustig aan weer op en ondanks dat hij nog wel wat koortsig is, slaat de antibiotica goed aan en kan hij weer wat eten. Ook is hij weer een stuk levendiger. 

Onze hoop voor hem nu is dat hij (voorlopig) van de oorontstekingen af is! Voorlopig geen mondcontroles meer.. Nu is het afwachten maar tot hij zijn melkgebit gaat verruilen voor zijn 'grote mensen tanden'. Gelukkig is dat nog niet in onze nabije toekomst.. En dus kunnen we ons alvast geestelijk voorbereiden op de komst van ons tweede wondertje en zijn/haar eerste tandjes.. Dan doen we dit hele riedeltje (met liefde) weer opnieuw! ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je