{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 40: review - Holle Bolle Boom (Plons!)

Afgelopen weekend zijn wij bij Holle Bolle Boom geweest en hebben daar de 'Plons!-ervaring' gedaan. Bij deze een review hiervan..

Afbeelding blog 'Blog 40: review - Holle Bolle Boom (Plons!)'

Het stond al een tijdje op ons to-do lijstje: een bezoekje aan Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn. Ook al is het ongeveer maar 45 minuten van onze woonplaats verwijderd, toch waren we hier nog nooit geweest met onze zoon van inmiddels ruim 2 jaar oud. 
Ook kan ik me niet herinneren dat ik hier als kind zelf ben geweest. Wellicht bestond het toen nog niet. Al met al was het voor ons dus een hele nieuwe ervaring en afgelopen zaterdag was het zover!

Waarom Plons?
Er zijn 3 'ervaringen' in Holle Bolle Boom, namelijk: buiten, binnen en plons. Aangezien het afgelopen zaterdag voor de 'buiten' even te koud was en we (door het middagdutje van onze zoon) pas rond 15.00 uur 's middags op onze plaats van bestemming aankwamen, besloten wij dit keer alleen de 'plons' ervaring te doen. 

Mijn mening over Plons
Voordat we naar Holle Bolle Boom toe gingen, keken we op de website. Het zwembad zag er erg aantrekkelijk uit. Ook voor de prijs hoefden we het niet te laten (zie hieronder). Bij het plaatselijke zwembad in ons dorp ben je (iets) duurder uit als je als gezin wilt gaan zwemmen. 

Eenmaal daar aangekomen waren we onder de indruk van de entree/hal van Holle Bolle Boom. Alles was erg groot en zag er netjes uit. Er was duidelijk veel aandacht aan besteed. 
Na het betalen aan de kassa moesten mijn man en ik een vingerafdruk laten inscannen. Met deze scan openden de poortjes naar het zwembad zich. Onze zoon hoefde zijn vingerafdruk niet in te laten scannen. Hij mocht mee op onze arm. 

In het verkleedgedeelte aangekomen, was ik verbaasd. Er waren maar twee verkleedruimtes voor gezinnen (die uiteraard constant bezet waren). Daarnaast waren er twee grote verkleedruimtes (1 voor meisjes en 1 voor jongens) en verschillende kleine hokjes die met een kleine die een luier draagt absoluut niet handig zijn. Maar goed, dat was wel waar we in terecht kwamen. Het was even behelpen ;)

Er waren meer dan genoeg kluisjes, dat was wel fijn. De kluisjes waren ook groot genoeg voor al onze spullen en de € 0,50 die we in het kluisje deden, kwam ook na afloop weer terug. Zo konden we het kluisje af en toe even openen om er iets uit te halen. Heel handig. Zeker een pluspunt!

En toen was het tijd om het zwembad te betreden. Hiervoor moesten we over een extreem gladde vloer en een trap op! (Niet handig en/of kindvriendelijk). Het zwembad was vele malen kleiner dan de foto's op de website ons deden vermoeden. Daar staat tegenover dat het wel erg mooi was! 

De temperatuur in de ruimte van het zwembad was zeker 'subtropisch' te noemen, maar eenmaal in het water was het toch wel een beetje koud. Onze zoon heeft zich goed gehouden in het 25 cm diepe water, maar we waren blij op een gegeven moment even naar het diepe water te verhuizen (dat wel een stuk aangenamer was). Het is dus wel belangrijk voor de kleintjes een handdoekje mee te nemen het zwembad in. 

Het was afgelopen zaterdag, toen wij er waren, niet druk in Plons! Dat heeft zeker meegeholpen aan een leuke ervaring. Onze zoon heeft zich uitstekend vermaakt in het zwembad. Hij heeft heerlijk gespeeld en kon lekker zijn gang gaan. Mijn man en ik zaten bij hem in het zwembad (25 cm diep) en hielden hem in de gaten, maar onze zoon kon zich uitstekend goed zelf vermaken. Toch viel hij af en toe door de gladde zwembadvloer, of omdat hij gewoonweg te snel wilde lopen en dus zijn evenwicht verloor. Het is dus wel erg belangrijk bij die kleintjes erbij te blijven en niet op het bijbehorende terrasje te gaan zitten! (Dit vind ik sowieso NOT DONE, maar daar denken sommige ouders duidelijk anders over). 
Toch denk ik dat als het drukker was geweest, wij wel teleurgesteld waren geweest in het kleine zwembad.

Daarnaast was er ook een klein 'diep' zwembad. Hier staat aangegeven dat het 1.35 m diep is. Dit is duidelijk niet waar! Ik ben zelf 1.70 cm en stond bijna tot mijn kin in het water. Het is dus duidelijk dieper dan aangegeven, wat enorm gevaarlijk is. Let daar dus op als je heen gaat!

Er waren naast een ondiep en een diep bad, 2 verschillende glijbanen, een fonteinplein (stelde niet zoveel voor), enkele waterkanonnen en een snackshopje. Hier kon je drinken en een beperkt aantal snacks bestellen, echter: hier kon je niet pinnen! Dit werd gelukkig wel keurig bij de kassa (entree) al aangegeven, dus daar hadden we dan ook al rekening mee gehouden.. 

Over het algemeen hebben we een gezellige middag gehad en heeft onze zoon zich uitstekend vermaakt. Daar ging het om! We willen zeker nog een keer terug om de 'binnen' en 'buiten' ervaringen uit te proberen. Dan wel het liefst gelijktijdig, want des te meer ervaringen je tegelijkertijd doet, des te voordeliger de entreeprijzen worden. 
Maar ik denk niet dat we nog snel een keer de 'Plons' ervaring zullen doen... Daarvoor is het net te klein en net te ver weg bij ons huis vandaan. Dan toch maar weer naar het plaatselijke zwembad ;)

Entree
Voor onze zoon betaalden wij € 8,50
Per volwassenen betaalden wij € 3,50

Openingstijden
Maandag t/m donderdag 9.30 - 18.00 uur*
Vrijdag t/m zondag           9.30 - 19.00 uur
In de schoolvakanties is Holle Bolle Boom doordeweeks ook geopend tot 19.00 uur.

Adres:
Holle Bolle Boom
Bongerdlaan 3
1747 CA  Tuitjenhorn
Tel: 0226 - 390 620

Wil je meer informatie over Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn?
Ga dan naar hun website: 
http://www.hollebolleboom.nl/home

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je