{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 31: 1001 slapeloze nachten (TIPS zijn zéér welkom)

Sinds een paar weken slaapt onze kleine man echt heel slecht. En Papa & Mama dus ook.. :(

Afbeelding blog 'Blog 31: 1001 slapeloze nachten (TIPS zijn zéér welkom)'

Gisteren om 19.15 uur was onze kleine man hangerig en moe, hij wreef al een tijdje in zijn oogjes. Tijd voor bedje, zou je denken? Mijn man ging met hem naar boven. Ik verwachtte hem al niet zo snel terug, aangezien (in)slapen momenteel een drama is! Ik bleef dus beneden wachten.
Om 20.10 uur was mijn man nog steeds niet terug. Ik besloot even boven te gaan kijken. Zodra ik zachtjes de deur naar de trap open deed, hoorde ik onze zoon enthousiast 'Mama' roepen. Op de achtergrond het gesnurk van mijn man. Eenmaal boven vond ik ze samen in ons bed: mijn man slapend en onze kleine rechtop en helemaal blij om mij te zien. 

Zo gaat het dus al een aantal weken. Ik kan het mijn man ook absoluut niet kwalijk nemen. Het is een echte uitputtingsslag om onze zoon in slaap te krijgen. We hebben de afgelopen weken verschillende opties geprobeerd:
1) Hem voorlezen, in zijn eigen bed leggen, toedekken, welterusten wensen en meteen weglopen naar beneden.
2) Hem voorlezen, in zijn eigen bed leggen en bij hem in de kamer blijven zitten (en negeren) - ruim 1 uur!
3) Hem voorlezen, in zijn eigen bed leggen en in onze kamer gaan zitten (en wachten tot hij slaapt) - weer ruim 1 uur!
4) Hem bij ons in bed nemen (dan slaapt hij vaak binnen 20 minuten)
5) Hem tot later op laten blijven.
6) Boos worden
7) Troosten & begrip tonen
8) Hem alleen naar bed brengen
9) Hem samen naar bed brengen
10) Hem overdag uitputten door met hem naar Monkey Town te gaan
11) Hem thuis houden en rustig aan doen.
12) Wel een middagdutje laten doen (ook een drama)
13) Geen middagdutje laten doen (drama 2.0)
14) Een middagdutje laten doen bij Opa en Oma (daar slaapt hij wel 3 uur lang zonder problemen; hoezo in de maling worden genomen?)

De ene keer werkt zo'n methode wel. De andere keer helemaal niet. Meestal eindigt het in hysterisch gehuil! Of onze man klimt zelf uit zijn ledikant. Uiteraard begrijpen wij dat we consequent moeten zijn. Dat zijn we over het algemeen ook zeker. Maar nu lijkt dus niets te helpen. 

Nu helpt het ook niet mee dat onze zoon de laatste weken last heeft van zijn laatste kiezen die doorkomen en inmiddels helemaal doodziek is. Hij is verkouden, hoest zich een ongeluk tot het punt van kokhalzen/spugen en voelt warm aan (morgen gaan we naar de huisarts). Ook de Sinter/Kerst/Verjaardag drukte heeft absoluut niet meegeholpen! Het zal vast een fase zijn.. Zoals er al zoveel fases zijn geweest (en nog zullen komen).. 

Maar toch, het zou erg fijn zijn om weer een nacht door te kunnen slapen. Gewoon in mijn eigen bed, met mijn man en dat ik niet constant in mijn buik of rug getrapt wordt door een zeer beweeglijk ventje. Ik ben al misselijk genoeg van mezelf.. Het tekort aan slaap en het gepor in mijn buik en rug helpen daarbij echt niet mee.. Ook niet in onze relatie trouwens.. 

Inmiddels hebben we een nieuw bed besteld voor onze zoon. De verwachte levertijd van dat bed is eind januari. Hopelijk slaapt hij in dit nieuwe bed een stuk beter (en anders hopelijk een stuk veiliger). 

Kortom, deze blog is dus een 'cry for help'.. Als er mama's zijn met een gouden tip: wij houden ons van harte aanbevolen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je