{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 30: Hoera, hij is twee!

Het is inmiddels alweer 3 dagen geleden dat onze kleine man 2 jaar oud werd. In deze blog o.a. iets over zijn verjaardagsfeestje.

Afbeelding blog 'Blog 30: Hoera, hij is twee!' Achtergrond blur afbeelding

Afgelopen zondag was het dan zover. Ons mopje werd twee jaar. De slingers en ballonnen hingen al een paar dagen en we waren er helemaal klaar voor...

's Morgens kwam onze directe familie (mijn 2 zussen + hun partners + kids, mijn ouders, mijn grootouders, mijn schoonmoeder en haar vriend, mijn man's opa en oma). Onze zoon vond het fantastisch! Met heel veel zorg pakte hij ieder cadeautje uit, snippertje voor snippertje. Zijn nichtje van drie hielp hem daar maar wat graag bij mee. 

Toen het tijd was om hem zijn kaarsjes uit te laten blazen, werd hij helemaal enthousiast zodra hij de taart zag. In het totaal heeft hij wel 4x zijn kaarsjes uit mogen blazen i.v.m. een goed fotomoment. Hij was ons iedere keer te snel af. Maar uiteindelijk zijn de foto's prachtig geworden.. ;)
Vervolgens heeft hij lekker mogen snoepen van zijn taart. Het ging erin als zoete koek. Toen eenmaal zijn eigen stukje taart op was, heeft hij nog mee gesmuld van het stukje van zijn oma. Hij kreeg er geen genoeg van.. De hele dag heeft hij 'taart' geroepen.. :)

Rond half 12 stortte onze jarige job helemaal in. Hij was doodmoe. Mijn moeder heeft hem lekker in bed gelegd en hij was bijna meteen vertrokken. Helaas was dit van korte duur: 30 minuten later was hij alweer beneden. Hij heeft nog even de laatste opa's en oma's uitgezwaaid en is toen weer naar bed gegaan. Weer voor hooguit 20 minuten, maar het was helaas niet anders. 

's Middags kwamen onze vrienden en kennissen met aanhang en kids. Ook kwam er één tante. Een huis vol dus! De jarige job werd (weer) erg verwend en genoot enorm van alle aandacht en aanwezigen. Ook 's middags heeft hij flink gesnoept: een stukje kaas hier, een chipje daar.. Uiteindelijk heeft hij die dag weinig gezonds gegeten, maar gelukkig gebeurd dat anders NOOIT! :)

's Avonds merkte ik dat ik lichamelijk helemaal kapot was. Ik heb veel last van mijn zwangerschap (misselijk, draaierig, diarree). Toen eenmaal de visite weg was en wij begonnen met opruimen/schoonmaken, kreeg ik enorme buikpijnen. Zo snel als dat kon, zijn wij lekker met zijn drietjes vroeg naar bed gegaan. Onze zoon heeft er altijd veel last van dat hij op dit soort drukke dagen niet kan slapen van alle indrukken. Dat was die avond niet anders. Hij heeft de hele nacht huilbuien gehad en heeft dus voornamelijk tussen ons in geslapen. 

De dag erna waren zowel onze kleine, als mijn man, helemaal niet lekker. Ze hebben nu beide de griep goed te pakken. We zijn nu in volle snottermodus. Niet de kerstvakantie zoals wij deze in gedachten hadden, helemaal niet aangezien mijn man volgende week gewoon weer moet werken. Maar het is helaas niet anders. We proberen hier en daar nog voorzichtig leuke dingen te doen. Zo zijn we gisteren een paar uurtjes naar Monkey Town geweest. Maar we zijn voornamelijk thuis en rusten veel uit.

Vandaag moest onze zoon voor zijn twee jaar controle bij het consultatiebureau langskomen. Hij weegt momenteel 14,0 kilo en is 86,5 cm lang. Een 'klein dikkerdje' dus, al valt dat reuze mee als je hem ziet. Voor iedere test van de kinderarts is hij geslaagd: een bal gooien, spelen met de vormenstoof, een toren bouwen met blokken, puzzelen, plaatjes aanwijzen in een boek (koe, beer, stoel). Alles deed hij meteen en goed!
Hij had alleen absoluut geen zin in de oogtest. Hij wilde het lampje niet in zijn ogen en wilde ook niet dat de kinderarts zijn ogen één voor één bedekte... Wij moeten nu zelf in de gaten houden of hij niet scheel kijkt of gaat kijken, maar dat heeft hij nooit gedaan én een scheel of lui oog zit bij ons niet in de familie.. Dus daar maken wij ons niet druk om. Volgend jaar moeten wij rond deze tijd weer terugkomen voor zijn drie jaar controle.. 

Voor nu gaan we het lekker rustig aan doen en genieten van de rest van onze kerstvakantie. 
Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen en een gezond, gelukkig nieuwjaar! Maak iets moois van 2016!
Dat zijn wij ook zeker van plan.. :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je