{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 20: Lekker freubelen met mijn kleine man

Onze zoon (23 maanden) is best zelfstandig & kan zichzelf goed vermaken. Maar héél soms vindt hij het ook leuk om iets met Mama te doen..

Afbeelding blog 'Blog 20: Lekker freubelen met mijn kleine man' Achtergrond blur afbeelding

Onze kerel is een heel ondernemend mannetje. Hij kan meestal geen 10 seconden stil zitten. Als hij een idee krijgt, dan moet dat meteen worden uitgevoerd: ergens op klimmen, spelen met blokken, puzzelen, spullen door de kamer smijten of iets eten.. Hij weet altijd wel wat. Maar Mama mag dan vaak niet mee doen (helaas).. 

Het is voor mij dan ook soms best lastig om een activiteit met hem samen te ondernemen. Als ik hem wil voorlezen, dan heeft hij daar geen tijd voor. Of hij zit welgeteld 10 seconden op mijn schoot, om vervolgens weer iets nieuws te verzinnen. 

Een toren bouwen samen is niet te doen. Hij wil graag zelf alle blokjes op elkaar stapelen. Mama mag er alleen maar naar kijken. Hetzelfde geldt voor het maken van een puzzel. HIJ is degene die de stukjes pakt en er weer in legt. ;)

Maar héél soms krijg ik het toch voor elkaar dat hij even langer dan 10 tellen geïnteresseerd is. Meestal als ik samen iets met hem ga knutselen, met name wanneer ik een tekening met hem maak of we samen een kleurplaat kleuren. Waarschijnlijk heb ik dit ook aan mijn 3 jarige nichtje te danken die een echt boeken- en knutselkind is! (En alles wat zij doet, vindt onze kerel zéér interessant).

Net na zijn eerste verjaardag ben ik met hem gaan oefenen met het kleuren. In eerste instantie met kleurpotloden, maar deze bleken al snel niet interessant genoeg. Dit kleurt natuurlijk ook maar heel licht, veel kleur zie je er niet door.

Later heb ik geëxperimenteerd met vingerverf, maar dit was duidelijk ook geen succes. De verf is erg waterig en hij kreeg het voor elkaar, zoals vast nog veel meer kindjes, om de verf tot op zijn romper te krijgen! En dat niet alleen, ook het hele huis zat vol: tafel, vloer, stoel, enz. Dit terwijl ik hem dan én een verfschort voordeed én een vuilniszak op de grond neerlegde om eventuele gevallen verf op te vangen. Ik moest dus op zoek naar wat anders...

Daarom ben ik overgestapt op waskrijtjes en in het specifiek de waskrijtjes van Bruynzeel (zie foto). Deze zijn iets dikker en daardoor makkelijker vast te houden voor onze kleine man. Ook kleurt dit veel feller, wat hij prachtig vindt.

Het is grappig om te zien hoe zijn voorkeur in 1 jaar tijd is veranderd. En flink ook! Was eerst de kleur 'rood' favoriet, later werd dit 'oranje' en nu is hij groot fan van 'zwart'. Alles wat hij kleurt, in deze tijd bijvoorbeeld de Sinterklaas kleurplaten van verschillende winkels, wordt met grote zwarte vegen besmeerd. 
Ook zie je inmiddels een duidelijk verschil in zijn manier van kleuren. Kleurde hij eerst in 'losse strepen' en ver buiten de lijntjes, nu worden dit steeds meer kronkels en blijft hij ook steeds beter binnen de lijntjes. Uiteraard nog niet perfect, maar wat wil je.. Hij is nog géén 2.. ;)

Maar één ding is in het afgelopen jaar nog niet veranderd. Na een tijdje lief en rustig te hebben gekleurd, gooit hij alle waskrijtjes uit zijn Mickey Mouse etuitje en zet deze vervolgens op zijn hoofd.. Een zeer komisch gezicht! En hij kan ook rustig zo een tijdje blijven zitten met dat etuitje op zijn kleine koppie.. Heerlijk ondeugend die kleine van ons! ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je