{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 2 - Eindelijk grote zus

Inmiddels zijn mijn man en ik in verwachting van ons 2e wondertje en wordt D. grote zus! Het zwanger worden duurde even (een jaar) maar na wat hormoon tabletten was het dan eindelijk gelukt. Dolblij zijn we.

Afbeelding blog 'Blog 2 - Eindelijk grote zus'

We hadden D. de 1e keer naar de verloskundige mee genomen als verassing, ze had werkelijk geen idee wat er zou gaan gebeuren... In de wachtkamer allemaal posters en boeken met baby's maar ze had nog geen idee, ze ging gewoon lekker aan het speeltafeltje zitten spelen terwijl bij mij de zenuwen door mijn lijf gierden... Ik kon niks meer zeggen, mijn man zei; laat het gewoon allemaal maar gebeuren. Toen het echo apparaat op mijn buik kwam, zag ze een piepklein mensje! Wat was ze gelukkig! Eindelijk zou ze dan grote zus worden (waar ze al zo lang om vroeg). "Alle kinderen uit mijn klas hebben broertjes of zusjes, waarom ik nog niet?" bleef ze maar vragen. De moeder van haar beste vriendinnetje was ook in verwachting (baby is in juli geboren) en haar vriendinnetje was er ook helemaal vol van. Baby dit en baby dat. Tja dat wilde zij natuurlijk ook. Toen we van de verloskundige naar buiten liepen, zij met de echo foto's in haar handjes geklemd, slaakte ze een diepe zucht en zei: hè hè, eindelijk! Ze had sterretjes in haar ogen van geluk. Dan smelt je als moeder toch?! Ik moest even slikken hoor.
 
Ze is heel betrokken bij de zwangerschap en wilt elke keer mee naar de 'babydokter' zoals zij de verloskundige noemt. Ze is ook heel nieuwsgierig en wilt met me van alles helpen. Super lief. De vorige keer bij de verloskundige mocht ze zelfs helpen met het automatische bloeddruk apparaat, zij mocht op de knopjes drukken waardoor de band zich oppompte. Geweldig vond ze dat! Later richting de uitgang zei ze tegen mijn man: Papa, ik wil later ook babydokter worden. Ze heeft het er nog een paar dagen over gehad, dat zij zo goed die babydokter kon helpen.
Toen ze op een dag haar handje op mijn buik legde en de baby voor de eerste keer tegen haar handje voelde schoppen was ze zo blij: Baby gaf mij een high fiveje mama!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #baby, #kids

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je