{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 1 - Iedere dag een feestje

Inmiddels is mijn dochtertje al 5 jaar. Wat is de tijd gevlogen! Ik kan me nog als de dag van gister herinneren dat zij van mij een moeder maakte. Voor mijn gevoel liep ze vorige week nog te waggelen in haar dikke luierkont en nu kan ze al fietsen zonder zij wielen... Ongelooflijk hoe hard de tijd gaat.

Afbeelding blog 'Blog 1 - Iedere dag een feestje' Achtergrond blur afbeelding

5 jaar geleden is na een zwangerschap van 42 weken is er besloten om de zwangerschap in te leiden. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis. Ze hadden zo'n ballonnetje geplaatst waardoor de ontsluiting op gang zou moeten komen. Een nacht met dat vreselijke rot ding geslapen en de volgende ochtend kwamen ze mijn vliezen breken. De bevalling duurde en duurde maar, totdat ze op een gegeven moment besloten hebben om een knip te zetten en de vacuüm pomp er bij te halen. Toen ging het heel snel en was ze daar dan eindelijk! Wat een prachtexemplaar, daar hebben we goed ons best voor gedaan. Ze was het wachten meer dan waard! ♥ We moesten 1 nachtje voor controle blijven en de volgende dag mochten we lekker naar huis.
Daarna is het voor mijn gevoel roetsj, roetsj, roetjs gegaan. Ze zit inmiddels op school en we hebben een paar weken geleden haar 5e verjaardag gevierd. Time flies when you're havin' fun...

Ze is een heerlijk kind. Echt iedere dag is een feestje met haar. Ze is een temperamentvol kind en dat is geweldig om te zien. Haar emoties zijn of intens blij, intens boos, intens verdrietig maar ze kan ook zo intens genieten. Het is het een of het andere maar daar zit weinig tot niets tussen in... Soms tot onze frustratie want als ze ergens haar zinnen op gezet heeft, berg je dan maar... Dit kan soms gepaard gaan met heftige driftbuien als ze dus niet haar zin krijgt. Gelukkig lukt het ons wel om haar redelijk snel te kalmeren en soms is het gewoon even nodig om haar lekker uit te laten razen en komt ze later zelf wel tot bedaren. Maar voor opa's en oma's is het soms lastig, die geven dan toch maar toe om haar tevreden te houden... Ach ja, de opa's en oma's zien haar ook niet zo vaak dus vooruit dan maar. Ze weet bij ons (papa en mama) donders goed waar ze aan toe is, dus dat is wel fijn. Als ze echt een flinke driftbui heeft gehad en we hebben het weer uitgepraat, zing ik vaak het liedje: 'You are my sunshine' voor haar als ze bij me zit. Dan zingt ze zachtjes mee mee en komt ze weer tot rust. Zo noem ik haar ook regelmatig. Als ze aan het treuzelen is: Kom op Sunshine, we moeten gaan! Of als ze iets wilt vragen en zij zit in de woonkamer en ik ben in de keuken bezig: Mama? Ja Sunshine roep ik dan.
Ze kan ook zo intens genieten van alle gezelligheid. Het is echt een gezelligheidsmensje. Met feestjes of verjaardagen is zij helemaal in haar element. Als het weekend is en er komen chipjes op tafel, kruipt ze lekker gezellig tussen ons in en blijft ze maar zeggen: gezellig hè mama? Gezellig hè papa? Als we dan de gordijnen dicht doen, alle lichten uit doen en er een Disney film opzetten om 'bioscoopje te spelen' is het feest helemaal compleet. Nu wordt ons gezinnetje uitgebreid en wordt zij dus grote zus! Ze geniet met volle teugen mee met de zwangerschap ♥


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #kids

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je