{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blijkbaar heb je altijd een opvoedprobleem/vraag...

Als ik mijn docent moet geloven

Afbeelding blog 'Blijkbaar heb je altijd een opvoedprobleem/vraag...'

Opvoeden is niet makkelijk. Zeker niet met social media vandaag de dag. Het begint met wel borstvoeding of niet. Daarna naar de opvang/gastouder brengen of thuis houden. Vervolgens moet er gekozen worden naar welke school een kind gaat. De vrije school of een openbare basisschool. Wel of niet een christelijke school? Dan de middelbare school en ga zo maar door. We willen allemaal het beste voor onze kinderen en het zo goed mogelijk doen, en daarbij stuiten we soms op problemen.
Niet iedereen ziet dat zo...

Ik heb een docent (die niet weet dat ik moeder ben!!) en hij is ervan overtuigd dat iedere ouder wel een opvoedvraag/probleem heeft. Dus klasgenoten hebben aan mij gevraagd: Heb jij een opvoedvraag of probleem? (Deden ze ook uit eigen belang, want voor dat college moeten we een ouder interviewen met een opvoedvraag/probleem). Maar helaas voor hun en gelukkig voor mij, zit ik op dit moment echt nergens mee!
Tja, de kleine slaapt hier niet zo goed als bij de gastouder (kan niemand iets aan doen). Hij doet weleens moeilijk met eten, maar als je iets niet lekker vindt, eet je het gewoon niet als dreumes zijnde.
Het zijn fases waar hij doorheen moet. Net als dat hij weleens bijt of slaat. Dat heeft hij ontdekt en wij moeten dat, op een pedagogische manier, de kop indrukken. Net als het gooien met speelgoed.
Maar verder zit ik nergens mee. Hij doet alles goed, hij speelt lekker, loopt in zijn ontwikkeling voor op sommige vlakken en in andere vlakken wat achter, maar dat heeft ieder kind en het is normaal.
Dus om tot een conclusie te komen: Ik ben het niet eens met de stelling van mijn docent. Niet iedere ouder heeft ALTIJD een opvoedvraag of probleem.

Ik ben benieuwd wat jullie hiervan denken!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je