{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blijf nog maar lang kind

Soms vraag ik me af in wat voor een wereld mijn kind straks moet leven als hij volwassen is. Met al die nare dingen die er gebeuren.

Afbeelding blog 'Blijf nog maar lang kind'

Steeds vaker komen er berichten van moorden, terrorisme en aanslagen in het nieuws. Steeds vaker is de dreiging hoog en moeten we met z'n alle opletten en uitkijken. Tuurlijk zegt iedereen dat je je niet moet laten kennen, dat je niet bang moet zijn en je moet verder gaan met leven.

Maar neem nu gister of de gebeurtenis in Nice, je gaat lekker winkelen of je viert een feest gezellig met mensen bij elkaar. En een gek persoon gaat dit onschuldige gedrag, te lijf met een vrachtwagen of schiet uit het niets mensen neer. Moet je dan niet bang zijn voor alles wat je in je dagelijks leven gaat doen?

Ik vraag me soms ook erg af in wat voor een wereld mijn kind straks moet opgroeien. Dat we hem straks altijd op het hart moeten drukken, goed uit te kijken waar hij dan ook naar toe zal gaan. Dat je als ouder maar ontzettend blij moet zijn dat hij na een feestje of een dagje winkelen weer veilig thuis is. En tuurlijk weet ik dat er altijd een ongeluk kan gebeuren, en dat je daar niet te veel over na moet denken. Maar dit soort dingen zijn geen ongelukken, deze dingen doen mensen andere mensen aan. Waarom ze het doen zullen normale mensen nooit begrijpen, gelukkig ook maar want als je het wel begrijpt klopt er ook iets niet.

Als we nu het nieuws bekijken vind mijn zoontje het nog erg interessant, omdat hij dan politie of ambulance ziet met mooie geluidjes en lichtjes. Ik hoop dat deze onschuld nog heel lang zal duren, want om hem over een aantal jaar deze verschrikkelijke gebeurtenissen uit te leggen zie ik echt nog niet zitten.

Blijf nog maar lang klein, lief kereltje!!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je