Snap
  • Kind
  • post

binnen de lijntjes kleuren

Mijn zoon van 3.5 is panisch voor kleurplaten.

Hoi,

Ik ben een dyslectische mama en hou van korte verhalen. Ik zie dat een bkog misschien niet voor mij handig is aangezien ik met wel 200 woorden moet komen. Zie ik dan weer als ik al klaar ben met mijn verhaal / vraag.

Mijn zoon(3.5) is gek op verven, maar dan verven op een leeg blaadje. Hij kan vooral heel goed rondjes maken en is gek op ruimtelijke figuren. Hij is handig met taal en riep op zijn tweede al citroenbavarois, na het kijken naar Rudolf van Veen op 24 kitchen. Ik ben alleen bang dat hij nog al perfectionisch is aangelegd. Zodra ik met een kleurplaat aan kom gaat hij huilen en roept steeds " dat kan ik niet" . Ik heb hem rustig uitgelegd dat als je 3.5 bent je nog niet binnen de lijntjes hoeft te kleuren. ik heb zelf expres buiten de lijntjes gekleurd en dan roept hij ontsteld " mama je doet het niet goed" ik heb het al meerdere keren uitgelegd, maar ik lijk niet verder te komen.

Wat kan ik nu het beste doen? Stimuleren naast de lijnen te kleuren of stoppen met kleurplaten.

Hoe zorg ik er voor dat hij niet zoveel van zich zelf vraagd? Wat als perfectionist kan je het he zelf zo moeilijk maken.

10 jaar geleden

ik snap je wel hoor, je bent zijn moeder en wil hem gelukkig zien, maar boos worden wanneer iets niet lukt is een teken van intelligentie en naar mijn idee niet zo heel erg. Ja, je wilt hem leren om niet zo gauw boos te worden, als dat uberhaupt kan, want sommige mensen zijn nou temperamentvol en reageren scherper dan anderen. Zo ook met kinderen. Blijf gewoon geduldig, probeer het te laten onspannen en als hij kleurplaten wil hebben gewoon blijven geven.

10 jaar geleden

Dit had mijn zoontje ook een tijd. Hij heeft een tijd lang helemaal niet getekend of gekleurd. 'k Heb hem daarin vrij gelaten en nu kleurt ie weer met veel plezier en proberen we het gewoon als het ware opnieuw, relaxed, zonder nadruk te leggen op de netheid enzo.

10 jaar geleden

Hoi dank je voor het antwoord, ik geef aan dat foutjes heel gewoon zijn. Maar hij wil me niet horen lijkt het.

10 jaar geleden

Dank je wel. Hierboven heb ik het al een beetje beschreven. Heel precies zijn maakt naar mijn idee niet zo gelukkig. Ik wil hem duidelijk maken dat het niet erg is als iets niet lukt. Hij had het laatst ook, toen ik m wilde leren zijn jas dicht te doen. we gaan volgende keer samen tot 10 tellen. Aankijken en praten deden we al.