{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bijna naar de basisschool

De overgang van peuterspeelzaal naar basisschool

Afbeelding blog 'Bijna naar de basisschool'

Mijn dochter van bijna 3,5 gaat sinds kort 4 dagdelen per week naar de peuterspeelzaal (voorheen 2 dagdelen per week). De datum dat ze naar de basisschool gaat komt echter ook steeds dichterbij. Nu de scholen weer begonnen zijn, zijn we ons ook maar eens gaan oriënteren op een basisschool bij ons in de buurt. Na onze eerste selectieronde bleken er nog twee scholen te zijn die in aanmerking kwamen. Een kleine school, met een aantal combinatieklassen of een wat grotere school die iets verder weg ligt.

Afspraak gemaakt, samen met dochterlief kijken op school 1. In het gebouw van deze school is ook de peuterspeelzaal gevestigd, dus dochter vond het leuk om ons te laten zien waar de gymzaal was en wat ze allemaal nog meer wist van ‘haar’ school. Meest relevante voor ons: Groep 1-2 is een combinatieklas, zodat de oudere kinderen de jongere kinderen een beetje meenemen.

School 2 viel meteen in de smaak, omdat er een grote Mickey Mouse aan de muur van het gebouw hing. Dit gebouw is veel schoolser in de traditionele zin van het woord: grote, hoge lokalen. Deze school kende ze dan wel niet zo goed, maar ze wilde best buiten spelen met de kindjes van groep 1.

De kogel is door de kerk. Na haar verjaardag zal ze starten op school 2. Wat vinden papa en mama het al moeilijk om te bedenken dat ons kleine meisje straks in dat grote schoolgebouw rond zal dolen.

Zelf ziet ze het al helemaal zitten. De schoolkalender hangt al aan de muur met het aantal weken dat het nog duurt voordat ze mag gaan. Al snel zullen de weken in dagen veranderen en voordat we het weten staan we met tranen in onze ogen op het schoolplein om ons kleine meisje uit te zwaaien op haar eerste schooldag. Voor de zoveelste keer zeggen we tegen elkaar: wat wordt ze toch al groot!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je