Snap
  • Kind
  • post

Bezoek peuterspeelzaal

kennismaking op de peuterspeelzaal

Kennismaking peuterspeelzaal.

Voor het eerst met Anna-Isabella naar de peuterspeelzaal. Ze is bijna 2 jaar. Naar de peuterspeelzaak is een nieuwe stap. Afspraak gemaakt en hup dr naar toe. We werden hartelijk ontvangen. Er werken allemaal jonge spontane meiden. Je voelt je meteen thuis. Anna-Isabella heerlijk spelen met de andere kindjes of ze nog nooit eerder had gedaan. Meteen geen omkijken naar. Mama kan heerlijk praten met de leidsters. Wat krijg je een info. Gelukkig krijg je ook de info mee op papier de helft ben je al kwijt. We hebben op alle groepen gekeken. Ze vond het overal leuk. Dat geeft een fijn gevoel dat ze zich meteen thuis voelt. Mooi die opmerkingen wat een een mooie krullen heeft ze. Na twee uur nemen we afscheid. het was veels te leuk, Anna-Isabella wilde niet mee naar huis. Meteen van je slechtste kant laten zien, huilen en boos zijn. Je hoopt dat je kind op dat moment braaf mee gaat zonder gedoe. Ik heb dr een positief gevoel aan overgehouden. Kreeg wel het advies kijk op meerdere peuterspeelzalen rond. Jeetje zou ik dat wel doen. Ik had mijn keuze al een beetje gemaakt. Twijfel twijfel. Ze mag pas vanaf 1 jaar en 3 maanden naar de peuterspeelzaal of eerder dan gaat ze naar de gewone opvang. en blijft ze daar ongeveer 6 maanden. Ik was nog nooit naar een kinderopvang geweest, ik ben thuisblijf mama wat moet je dan verwachten geen idee. En dan het kosten plaatje. wat gaat het per maand kosten en hoevaak gaat ze er dan heen. En het belangrijkste het is goed voor de ontwikkeling van je kind. Ze speelt daar met andere kinderen. En doet weer andere dingen dan thuis. tja we denken er nog even over na. ben erg benieuwd naar jullie ervaringen.

10 jaar geleden

Nee, helaas. Wanneer er een indicatie is voor een kind zou ze hier vier dagdelen mogen. Maar niet bij medische indicatie mama. Overigens mogen ze hhier oas met 2,5 jaar. Dat duurt ook nog even.

10 jaar geleden

bij ons zou de psz en het kdv hetzelfde kosten. ik ga eens kijken wat het voor mij zou kosten.

10 jaar geleden

Misschien heb jij wel recht op subsidie voor de peuterspeelzaal. Je zou de gemeente eens kunnen bellen.

10 jaar geleden

dat klopt, ik zou graag mijn uk een paar keer naar het kdv doen of dagdelen, omdat ik dan eindelijk is aan mijn herstel kan werken. In plaats van iedere dag een gevecht te leveren om de dag door te komen en niet te herstellen. Helaas ben ik ziek en werk ik dus niet dus ik krijg geen subsidie voor een kdv, dat is alleen voor werkende ouders. Dus ik moet de volle mep betalen. En dat zou ongeveer 300 euro netto per dag kosten. 5 dagen kost dus 1500 euro! Dat os het volledige salaris van mijn echtgenoot.