{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bevestiging van ons vermoeden

M. heeft een ontwikkelingsproblematiek

Afbeelding blog 'Bevestiging van ons vermoeden' Achtergrond blur afbeelding

Na een kennismakingssessie, enkele vragenlijsten en een observatie met M., hadden we opnieuw een afspraak bij het multidisciplinair centrum om hun bevindingen te bespreken. 

M. heeft duidelijk een ontwikkelingsproblematiek. Welke is nog te vroeg om hierover een uitspraak te doen, maar ze vertoont inderdaad kenmerken van autisme. De problematiek is ook ernstig genoeg om verder te gaan in de diagnose en begeleiding.

Langs de ene kant zijn we blij dat we bevestiging hebben. Dit wil zeggen dat we ons niets inbeelden, dat we het niet erger gemaakt hebben in ons hoofd dan dat het is. Het doet deugd om deze erkenning te krijgen. Nu kunnen we verder gaan voor de juiste begeleiding te krijgen.

Langs de andere kant is het nooit plezant om te horen dat jouw kind "speciaal" is. Dit wil zeggen dat we hiermee altijd gaan moeten rekening houden, dat bepaalde dingen niet evident zullen zijn.

Maar goed, het eerste gevoel overheerst. We zijn blij dat we vanaf nu er niet meer alleen voorstaan. Nu we deze bevestiging hebben gekregen, kunnen we anderen ook informeren: de school, de opvang, de turnclub... Zij hebben ook allemaal gemerkt dat M. "anders" is. Soms is dit frustrerend voor hen. Maar nu ze weten dat er meer achter zit, kunnen we op veel begrip rekenen. Direct komen de vragen: wat kunnen we doen, hoe kunnen we haar helpen...? Allemaal goedbedoeld, maar dikwijls weten wij ook het antwoord niet.

Als volgende stappen worden de logopedist en de kinesist van het multidisciplinair centrum ingeschakeld om te zien waar M. verdere begeleiding nodig heeft. Ook moeten we naar de oogarts om haar dieptezicht te testen. M. struikelt immers regelmatig en heeft nogal last van hoogtevrees. Dit kan veroorzaakt worden door een slecht dieptezicht, maar kan ook een symptoom zijn van haar ontwikkelingsstoornis. Afhankelijk van de oorzaak, vereist dit immers een andere aanpak van de kinesist.

Alles zal nu ook wat samen komen, aangezien we net starten met enkele verbouwingen. Het beloven dus een paar lastige maanden te worden!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je