{{ message.message }}
{{ button.text }}

Betrapt, een eerste leugentje!

Vanaf welke leeftijd betrapte je jouw kind(eren) op het eerste leugentje? Waarover loog je kindje?

Afbeelding blog 'Betrapt, een eerste leugentje!' Achtergrond blur afbeelding

Mijn kind is natuurlijk de allerliefste, leukste en grappigste dreumes, zoals al onze kindjes! Maar de laatste tijd is ze ook ontzettend ondeugend. Soms is dat erg grappig, maar soms ook erg vermoeiend. Vooral wanneer mevrouwtje haar mama even flink aan het uittesten is.

Klimkabouter

Zo vind mijn klimkabouter het tegenwoordig fantastisch om overal zelf op te klimmen. Op de trap (met mama er achteraan uiteraard) “Lola doen”, zegt mevrouwtje dan heel wijs. Maar ook op alle stoelen, de bank en het liefs als het haar zou lukken ook nog op de salontafel. Wanneer ze dan toch op de bank klimt blijft ze niet lief zitten maar gaat ze staan, lopen of dansen. Ze weet heel goed dat ze dat niet mag en wanneer ik haar betrap na twee waarschuwingen zet ik haar in de hoek. Ondanks dat gaat ze toch keer op keer staan en wanneer ik haar daar op aanspreek komt die ondeugende glimlach weer tevoorschijn. Dit spelletje in nóg leuker dan verstoppertje spelen. Hihi!

Head First

Helaas gaat dat niet altijd zonder vallen of stoten. Al verschillende malen is mevrouwtje “head first” van de bank af gedonderd. Oops! Dan is het natuurlijk huilen geblazen. Ik troost haar, maar maak haar ook duidelijk dat mama haar al gewaarschuwd heeft dat ze niet op de bank mag staan. Eigen schuld.

Vaak aan het einde van de middag heeft ze soms echt zo’n “ik ga mama uitproberen” uurtje. Erg gezellig hoor, een dreumes die alles doet wat ze niet mag. En maar lachen…deugnietje! Ik geef gelukkig niet zomaar op en blijf haar aanspreken en in de hoek zetten, maar echt begrijpen wat “straf” is doet ze nog niet.

Lola’s eerste leugen

Zo was het afgelopen week ook weer feest. Mevrouwtje was weer in een “monster” bui en bleef maar op de bank klimmen en staan. Natuurlijk stuiterde ze er een keer vanaf. Boink! Later die avond zaten we met zijn drietjes aan tafel en vroegen we of ze op de bank had gestaan. Met een glimlach op haar gezicht zei ze “nee”! Kleine deugniet. Betrapt! Daarna verklapte ze wel meteen dat ze gepoept had, hihi. Gekke meid!

Blijkbaar “liegen” kinderen pas vanaf ongeveer 3 jaar oud. Lola is pas 19 maanden oud. Toch leek het op een echt leugentje. Ik maakte er een filmpje van. Bekijk het filmpje hier.

Hoe oud was jouw kind toen je hem of haar voor de eerste keer betrapte over een leugentje en waarover loog hij of zij? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je