{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ben jij eerlijk over je kind ?

Onze 2de dochter heeft tijdens de zwangerschap een hersenbeschadiging opgelopen en daardoor een ontwikkelingsachterstand en hemiplegie heeft.

Afbeelding blog 'Ben jij eerlijk over je kind ?' Achtergrond blur afbeelding
Ons gezin bestaat uit vader, moeder en 4 dochters, waarvan de 2de tijdens de zwangerschap een hersenbeschadiging heeft opgelopen en daardoor een ontwikkelingsachterstand en hemiplegie heeft. Als gevolg van deze problemen zit ze op een zmlk school waar het haar en ons heel goed bevalt. Het is een heel spontaan meisje en ze kan hartveroverend schattig zijn...kan want ze is ook zeer regelmatig heel moeilijk te sturen, heeft een supersterke eigen wil en kan heel slecht samen spelen met haar zusjes. Dit heeft tot gevolg dat er zich heel vaak conflicten voordoen binnen ons gezin omdat wijzelf van mening zijn dat het haar beslist geen goed kan doen om in alles haar zin te krijgen en dat ook de grenzen moet respecteren. Wij zijn daarover heel open naar familie en vrienden toe, en dan bedoel ik dat ze als het ter sprake komt in een contact het hele plaatje te horen krijgen, zowel positief als negatief. Nu kom ik zeer regelmatig mensen tegen die altijd alleen maar de positieve dingen over hun kinderen vertellen en mocht er iets opdoen wat negatief zou kunnen uitpakken voor hun eigen kind dan weten ze er wel een draai aan te geven zodat het in ieder geval zeker niet de fout van hun kind kan zijn. Ik ben van mening dat er zeker wel wat voor te zeggen valt voor deze houding , want uit ervaring weet ik dat mensen anders soms al bij voorbaat een etiket op het kind plakken waar je de problemen of  negatieve ervaringen over vertelt, wat dat betreft heb ik er wel begrip voor, maar toch het geeft mij als ouder wel eens het gevoel dat ik alleen sta met de problemen die zich in ons geval voordoen, hoewel er altijd professionele hulp voor ons klaarstaat als we die nodig hebben. Onlangs sprak ik tijdens de zwemles een moeder die aangaf bij haar kind ook problemen tegen te komen en het voelde zo goed om over en weer informatie en ook goede tips uit te wisselen. Ik ben er erg benieuwd naar hoe jullie dat ervaren als moeder?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je