{{ message.message }}
{{ button.text }}

Beloningssysteem

Werkt het wel of niet?

Afbeelding blog 'Beloningssysteem'

En dat was weer een boze, gefrustreerde Lauren, wat tevens ook mij weer chagrijnig maakte. Ik wil niet boos worden, maar soms kan het ook niet anders. Ik ben er zat van met die tik voor de billen (en nee dat doe ik geen 100x op een dag). Ik wil weer de gezellige Lauren thuis. Het vrolijke, nieuwsgierige soms extroverte meisje. Helaas laat zij dit al even niet meer zien.

Wat zoekwerk op het internet verteld mij dat je niet moet reageren op het negatieve, maar probeer het te negeren.. IK KAN JE VERTELLEN BIJ MIJ WERKTE DIT NIET. Ik had een gillende, krijsende kleuter op de grond liggen omdat ze niet mocht spelen.. uuhh zie dat maar eens te negeren. Vele keren naar haar kamer gestuurd, op de trap zitten, nee het werkte allemaal niet. Ik was er klaar mee en mijn vriend ook. De frustraties en irritaties liepen bij ons allebei hoog op dat we in elkaars irritatiezone zaten en wij het op elkaar gingen af reageren. Nee, dat gaat niet. We moeten elkaar helpen, het overnemen van elkaar als het de ander teveel wordt in zo’n ‘Bui’ van Lauren. Wij denken allebei dat het te maken heeft met het uiten op school. Ze is een kat uit de boom kijker, wat afwachtende, maar kan soms ook zo vol gas gaan. Op school stilletjes en thuis uit zich dat in boosheid en frustratie. We moeten samen een team worden.

Zo kwam er het beloningssysteem. Ik werk zelf in het onderwijs. Tja dan krijg je al snel dat mensen zeggen “dan weet je toch wel hoe je er mee om moet gaan?” Nou ik ben echt geen kleuterjuf! En je eigen kind is toch anders dan een klas vol kinderen. Bij mij op school werken we met PBS, (positive behavior support).

Ik dacht aan het muntjessysteem waar wij mee werken en vond het wel ideetje waard om dit ook met Lauren te proberen. Voor al het goede gedrag wat zij aan ons laat zien krijgt ze een muntje. Bij haar werken ze ook met PBS op school , maar dan zonder muntjes.bij 10 muntjes mag ze 5 min. op de IPAD of iets wat zij echt wil. Zo gezegd zo gedaan. Wij startten het en het was een gevecht waard. Het was even wennen. In het begin had ze soms 1 muntje op een dag en nu soms zelfs 4 omdat ze zo lief is. We proberen soms voor iets kleins een muntje te geven, maar ook al voor bijvoorbeeld een langere tijdbestek. Van de dag. We zien weer onze vrolijke Lauren terug. Zooo fijn. We houden dit nog even vast, maar straks gaan we het weer afbouwen en kijken of het nog steeds effect heeft. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je