{{ message.message }}
{{ button.text }}

Belemmert mijn angst mijn kind in zijn ontwikkeling?

'Mam, mag ik alleen naar school fietsen?' vraagt mijn zoon.' Ik durf mijn zoon niet los te laten. Belemmert mijn angst hem tot ontwikkeling?

Afbeelding blog 'Belemmert mijn angst mijn kind in zijn ontwikkeling?'
fietsen  'Mama, mag ik vandaag alleen op de fiets naar school?' vraagt mijn 10-jarige zoon Tom. 'Ik ben nu toch al groot genoeg en kijk echt heel goed uit.  Al mijn vriendjes mogen ook alleen gaan"

Mijn angst belemmert mijn kind

Ach lieverd, ik wil je die vrijheid wel geven, maar ik durf het nog steeds niet aan om je los te laten.   Je bent al een hele kerel, zelfverzekerd en heel zelfstandig en ik weet dat je het best aankunt.  Maar diep in mijn hart blijf je altijd dat kleine manneke,  die hand in hand met mij het schoolplein oploopt en met een dikke kus en knuffel afscheid neemt in de klas. Als ik de route naar school in gedachten neem, zie ik de auto's en vrachtwagens al voorbij denderen en trekken de rillingen over mijn rug.  Jij bent dan misschien wel voorzichtig, maar zijn zij dat ook?  Ik ben doodsbang om je alleen te laten gaan, want ik moet er niet aan denken wat er onderweg allemaal mis kan gaan. Als verpleegkundige heb ik al zoveel kinderen het ziekenhuis binnen zien komen die geschept waren door een auto, terwijl ze naar school fietsten...  En dat wil ik met jou nooit meemaken! Scherm ik jou teveel af door mijn angst?  Wanneer zal het goed gaan voelen om je 'los' te laten en meer zelfstandig te laten worden?  Moet ik  mijn eigen angstgevoelens gaan negeren om jouw ontwikkeling tot een zelfbewust en zelfstandig mens niet in de weg te staan?    Als ik het je uitleg, zeg je me dat je het begrijpt en dat het goed is, maar ik zie in je ogen keer op keer de teleurstelling.  En dat doet me veel verdriet.  Maar ik weet nog even niet hoe ik dit moet oplossen....... Ria  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je